StoryEditorOCM
4 kantunaDRASTIČNE MJERE

Komunalci postavili stupiće uz kolnik kod bivše Mehanizacije kako bi spriječili izlaganje vozila, Zadar ostao bez ikakve tržnice rabljenih automobila!

Piše Mišel Kalajžić
5. ožujka 2020. - 21:59
Zadar, 050320 Nakon brojnih prituzbi gradjana, nedavno je uredjeno krizanje Murvicke i Varazdinske ulice gdje su postavljeni zastitni stupici kako bi se sprijecilo parkiranje automobila koji su tamo ostavljani radi prodaje.Luka Gerlanc/Cropix

Na lokaciji gdje su se nedjeljom ujutro kupovali i prodavali rabljeni automobili, na tzv. pijaci auta kod bivše Mehanizacije, komunalni odjel grada Zadra postavio je niz stupića s obe strane Ulice Put Murvice, kako bi se spriječilo parkiranje i izlaganje vozila.

Poznato je da već dugo Zadar ima nelegalnu tržnicu automobila koja se događala na spomenutoj lokaciji. Osim prodaje automobila, to se mjesto nedjeljom pretvaralo i u sajam razne rabljene robe, pa je prolaz tom ulicom često bio potpuno nemoguć. Vlasnici dijela prostora Trgovački centar Interspar zabranio je na svom terenu okupljanje prodavača automobila i raznih predmeta, a nedavno su svoj dio zemljišta ogradili betonskim branicima, pa su automobili "izgurani" uz sam kolnik. Potom je reagirao i komunalni odjel koji je zadnjih dana postavio stupiće tako da sad potpuno onemogućuju zadržavanje automobila uz kolnik, čime je Zadar izgubio (i nelegalnu) tržnicu automobila, a nova lokacija nije pronađena niti ponuđena onim koja takva tržnica treba.

- Upravi odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša pokrenuo je konkretnu inicijativu rješavanja neprihvatljivog stanja na dijelu Ulice Put Murvice. Izradili smo prometni elaborat na koji smo dobili suglasnost MUP-a kako bi na toj dionici osigurali koridor pješacima. Realizacija je pri finalizaciji.

Vjerujemo da će za potrebe korisnika resorne službe odrediti primjerenu lokaciju i regulatorne akte za tu djelatnost – stoji u službenom odgovoru Robertina Dujele, pročelnika UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Kako nam je rekao u telefonskom razgovoru pročelnik Dujela, odjel je morao reagirati jer je stanje na tom dijelu ulice bilo neprihvatljivo. Zbog toga su osigurali koridor pješacima sukladno projektu za koji su dobili suglasnost policije kako bi uveli red u prostor. Dujela je istaknuo kako je svjestan toga da je pijaca auta potrebna svakom gradu pa tako i Zadru, ali pitanje gdje će se ona održavati nije u nadležnosti njegovog komunalnog odjela.

Postojala je inicijativa Mjesnog odbora Bokanjac da se na njihovom području organizira nedjeljni sajam i tržnica automobila, ali do sad ništa konkretno nije napravljeno po tom pitanju. Svojevremeno je i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar ponudio kvalitetnu lokaciju za tržnicu automobila u okviru tamošnje poslovne zone, međutim niti ta ideja nije realizirana.
Komunalni odjel uveo je red u prostor i fizičkim barijerama onemogućio zadržavanje automobila kod bivše Mehanizacije, pa sad ostaje pitanje gdje će se pijaca automobila dogoditi s obzirom da nije donesena odluka o novom mjestu okupljanja, a kako stvari stoje, nove lokacije neće biti još izvjesno vrijeme.

09. lipanj 2023 14:17