StoryEditorOCM
4 kantunaIDEMO DALJE...

Komunalni redari jutros su nastavili uklanjati ilegalne terase na Kalelargi. ‘Mimoza‘ se sama povukla, ali i drugi kafići koji su bili "na meti"...

Piše Iva Ivanac
31. svibnja 2023. - 09:32

Nakon prošlotjedne akcije uklanjanja ilegalnih terasa na Poluotoku, Komunalno redarstvo Grada Zadra jutros je nastavilo s micanjem terasa kafića s površina koje nisu u zakupu.

Redari su u srijedu ujutro trebali ukloniti terase kafića "Bizzare", "Kala" te "Mimoza" kojoj je terasa prošli tjedna uklonjena, ali je vlasnik ponovno vratio i tako ponovio prijestup uzurpacije javne površine.

Svim ugostiteljskim objektima izdana su rješenja o uklanjanju terase i ostavljena mogućnost da to sami naprave do zadanog roka.

image

Terasa Bizara

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Komunalno redarstvo je prvo krenulo do kafića "Bizzare", no vlasnik je "preduhitrio" komunalce jer nije postavio terasu.

Iduće odredište je bio kafić "Kala" koji je postavio terasu, ali ne i pepeljare i cjenike na stolove, što je dokaz da su bili spremni na to da će im redarstvo oduzeti stolove i stolice. Imali su izbor: ili će sami pokupiti stolove i stolice ili će im to napraviti redari. Nakon kraćeg razgovora s komunalnim redarima, iz "Kale" su kazali kako će sami pokupiti vanjski inventar.

Gradsko redarstvo otišlo je i do kafića "Mimoza" koji je također na dijelu gdje nema zakupljenu javnu površinu opet postavilo stolove i stolice. Ugostiteljski namještaj nije bio namješten s cjenicima, pepeljarama i jastucima, a čim su se komunalci približili i obavijestili ih o namjeri, konobar je samostalno počeo uklanjati stolove i stolice.

image

Terasa Kale

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Dok je trajala akcija u "Mimoze", u "Kali" se gotovo ništa nije događalo,  samo jedna stolica je bila maknuta. Ponovnim dolaskom redarstva i još jednog upozorenja, osoblje je ipak krenulo micati terasu.

Uskoro opširnije...

02. svibanj 2024 06:20