StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ NA PREDIZBORNOM SKUPU U ZADRU

Korupcija je svuda oko nas: i među sucima, u pravosuđu i školama - do zadnjeg atoma ćemo se boriti da je iskorijenimo

Piše P.O.
9. prosinca 2019. - 21:52
kolinda_skup26-091219.JPG

Svoj predizborni skup na Narodnom trgu u Zadru Kolinda Grabar Kitarović je započela i završila pozivanjem na Franju Tuđmana za kojeg je odmah na početku od okupljenih zatražila veliki pljesak. Uz nju su, unatoč jakoj kiši koja je praktično zaključila njen predizborni skup, bili župan Božidar Longin, gradonačelnik Branko Dukić, te predsjednici Županijskog i Gradskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta i Joso Nekić.

- Dr. Franju Tuđmana sada neki kritiziraju. Svi smo mi ljudi, tko radi taj i griješi, najlakše je zabiti glavu u pijesak i ništa ne raditi, pa onda i ne griješiti, ali odgovornost prema državi i svom narodu nas mora voditi, pa makar činili i greške, rekla je Grbar Kitarović najavljujući uvođenje Velereda dr. Franje Tuđmana za prinos zajedništvu.

- Odrasla sam u težačkom kraju, moj izbor je bio HDZ, ne zato što sam razmišljala o političkoj karijeri, jer da sam razmišljala o tome upisala bih se u Savez komunista ili kako se to već tada zvalo. U HDZ-u sam počela s lijepljenjem plakata, ali nikad nisam odustala, jer ne smiju se okretati leđa onome tko ti je dao šansu. U Franji Tuđmanu sam vidjela čovjeka s vizijom koji može povesti sve naše ljude do stvaranja samostalne i demokratske hrvatske države. Ja sam žena koja se voli smijati, veseliti i pjevati, ne želim izigravati salonsku političarku po crvenim tepisima.

Meni je najveća nagrada što me vi dočekujete s osmijehom i vjerom. Ja sam žena koja vjeruje u sebe, u svoju i u svaku hrvatsku obitelj, u našu prekrasnu domovinu, ja sam žena koja vjeruje u svoj narod, ja sam žena koja vjeruje boga. Žena sam kojoj je ljubav prema domovini i narodu uvijek jača od osobnog ega, a lojalnost ispred svega. Nikada nisam okrenula leđa ni HDZ-u ni Hrvatskoj. Lojalnost mi je na prvom mjestu, nikada ne opraštam nelojalnost prema hrvatskoj državi, rekla je Grabar Kitarović izražavajući posebnu zahvalnost braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

- Prije pet godina zatekla sam Hrvatsku na koljenima, pesimističnu Hrvatsku, Hrvatsku koja nije vjerovala u sebe, Hrvatsku u zapećku, u regionu, tamo gdje ona ne pripada. Sada se moramo boriti za stvaranje uvjeta za povratak mladih u Hrvatsku, demografija je pitanje svih pitanja. Hrvatska će opstati, ali hrvatski nacionalni interesi i hrvatski građani moraju biti ispred svega, rekla je Grabar Kitarović.

- Pozivam vas da 22. prosinca izađete na izbore, oni su jako bitni. Hoćete li birati osobu koja će predstavljati našu državu, narod, nacionalne interese i nacionalne vrijednosti ili ćete birati povratak na staro, na podjele i pesimizam ili neke eksperimente? Neki su iskoristili HDZ za osobne probitke, a neki su iskoristili Hrvatsku za vježbanje svojega ega, neki koji sada zazivaju promjene skrivali su se u ormaru i nigdje ih nije bilo, ni na bojišnicu ni u stvaranju hrvatske države u ministarstvima. Hvala vam što ostajete ovdje jer beskrajno volite svoju domovinu i narod, jer to je pravo domoljublje.

Zaboravimo na daleku prošlost, skoncentrirajmo se na sadašnjost i budućnost, razgovarajmo o razvoju jer to je ono što svi vi želite: bolji život, bolje i redovite plaće, sigurnost za vašu djecu. To ćemo zajedno i ostvariti, kazala je Grabar Kitarović tražeći od Vlade izuzimanje božićnica i uskrsnica iz postupaka ovrhe.

Grabar Kitarović je borbu protiv korupcije nazvala apsolutnoim potrebom, ali skrenula pažnju da korupcija ne postoji samo u politici.

- Nažalost, korupcija je svuda oko nas: i među sucima, u pravosuđu i školama, do zadnjeg atoma ćemo se boriti da je iskorijenimo. Evo, počinje kiša, morat ću završiti. A završit ću rečenicom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku nizašto.

19. travanj 2024 21:18