StoryEditorOCM
4 kantunaSUĐENJE VOZAČU

Krenuli su na kupanje u Sabunike i pali sa mopeda: djevojka je preminula dva dana kasnije u zadarskoj bolnici, a on je bio pozitivan na drogu!

Piše B.S.
2. lipnja 2020. - 22:26

- Razumio sam optužbu i ne smatram se krivim, ne onako kako mi se stavlja ne teret - rekao je 32-godišnji Antonio Tičić, u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zadru gdje mu je počelo suđenje zbog izazivanja prometne nesreće 14. kolovoza 2017. godine kada je u Ninu poginula 28-godišnja djevojka.

Ona je kobnog dana s njim na mopedu marke “Piaggio” u 15.45 sati krenula na kupanje u mjesto Sabunike, no Tičić je u jednom trenutku izgubio kontrolu, nakon čega su oboje pali na kolnik. Od posljedica teških tjelesnih ozlijeda djevojka je preminula dva dana kasnije u zadarskoj Općoj bolnici. Tičić je optužen da je tog dana, upravljajući mopedom Piaggio prema centru Nina, bio pod utjecajem opojnih droga ecstasya i THC-a. Vozio je 51 kilometar na sat, te je u jednom trenutku izgubio kontrolu i sletio van kolnika. Nakon vožnje po slivniku za oborinske vode udario je u rubnjak nakon čega su oboje pali na nogostup. Iako su nosili zaštitne kacige djevojka je od posljedica teških ozlijeda unutrašnjih organa umrla u zadarskoj Općoj bolnici.

Stalna sudska vještakinja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" Lana Bakulić u ponedjeljak je pokušala odgovoriti na pitanje obrane koliko je taj dan konzumacija droga utjecala na vozačke sposobnosti 32-godišnjaka. Uzorci su mu uzeti četiri sata i 12 minuta nakon nesreće kada je bio pozitivan na THC i MDM-u. Pojasnila je kako je potrebno sedam sati kako bi se utvrđena koncentracija MDM-a smanjila na pola. Dodala je kako je s druge strane otpuštanje THC-a iz tijela vrlo dugo i traje čak 72 sata. Lijekovi poput tramadola, lidokaina ne mogu utjecati na koncentraciju opojnih droga u krvi.

“On je svakako bio pod utjecajem droga, međutim kakav je taj utjecaj bio i koliko su opijati negativno utjecali na vožnju nije moguće procijeniti samo na temelju toksikološkog vještačenja. Za to je potrebno i vještačenje psihijatra - rekla je vještakinja,

Prometni vještak Danijel Sikirić utvrdio je kako sjeverozapadni vjetar koji je taj dan puhao nije mogao utjecati na stabilnost kretanja motocikla.

“Jačina vjetra nije mogla utjecati na stabilnost kretanja motocikla, on je bez problema mogao savladati zavoj”- rekao je Sikirić nakon čega je tužiteljstvo do idućeg ročišta zatražilo dodatno psihijatrijsko vještačenje optuženog 31-godišnjaka.

24. travanj 2024 11:30