StoryEditorOCM
4 kantunaUBOJICA IZ MODRIČA PONOVNO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Kuhinjskim noževima i šilom zadao djevojci veći broj ozljeda po cijelom tijelu, a sud nije siguran je li to učinio na okrutan način!

14. svibnja 2018. - 16:41
728VoWQt_ubo1_969288S1

Smatrajući da nije dovoljno razjašnjeno jeli ubojstvo bilo okrutno ili "obično", Vrhovni sud RH ukinuo je presudu 24-godišnjem Hrvoju Kneževiću osuđenom na 30 godina zatvora zbog ubojstva 21-godišnje djevojke Josipe Božić koju je usmrtio brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom.

Sudac Hrvoje Visković prošle godine izrekao mu je tridesetogodišnju kaznu nakon što je u dokaznom postupku utvrđeno da je djevojka trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela, no Vrhovnom sudu je to sporno jer u vrijeme zločina nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi. Presudu su ukinuli i postupak vratili na ponovno suđenje.

– Sporna u ovom slučaju je bila kvalifikacija kaznenog djela, odnosno je li riječ o teškom ubojstvu. Donijeli smo jednoglasnu odluku i zaključili da jest jer je žrtva trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela – rekao je u srpnju prošle godine nakon obrazloženja presude Visković.

U optužnici je navedeno da se Knežević kobne noći, nakon konzumacije opojne droge, odnosno "speeda", prvo žestoko posvađao s djevojkom, a potom da je i fizički nasrnuo na nju. Bacao ju je uokolo te joj uporabom kuhinjskih noževa i šila zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu. Najviše ozljeda zadao joj je u predjelu vrata i glave, među kojima i ubodnu ranu na lijevoj strani vrata, pri čemu je došlo do razdora velike krvne arterije, iskrvarenja i smrti.

- Mi ćemo i dalje zastupati navode iz optužnice da je riječ o okrutnom ubojstvu - rekli su u Županijskom državnom odvjetništvu.

Prema optužnici Knežević je zločin počinio i noći s 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču. Djevojka je pronađena s brojnim ozljedama od udaranja u tupe predmete, te od oštrog predmeta, kojim je počinjeno ubojstvo. Tijelo je pronađeno u stanu u prizemlju s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt.

Mjesto zločina bilo je stravično, prepuno krvi, a nesretna djevojka ubijena je brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom. Pred istražnim sucem Knežević je kazao kako ne zna što ga je u te večeri obuzelo. Utvrđeno je da je te večeri bio u stanju smanjene ubrojivosti jer je prethodno uzeo amfetamine poznatije kao "speed". Od kada je uhićen nalazi se u istražnom zatvoru u Zadru.

26. lipanj 2024 14:34