StoryEditorOCM
4 kantunaPISMO IZ BIOGRADA

Kupci POS-a pišu APN-u: ‘Pobijedili ste. Uništili ste snove još jedne obitelji. Hvala Vam, neka Vam u životu pomažu svi kao što ste Vi pomagali nama!‘

Piše IN
16. veljače 2020. - 15:20
Projekt od šest zgrada APN-a u Biogradu zaustavljen je nakon što je tvrtka izvođača radova završila u stečajuLuka Gerlanc/Cropix

Nastavlja se drama trideset obitelji iz Biograda na Moru koje ovih dana moraju donijeti definitivnu odluku hoće li ostati ili odustati od stanova POS-a koji su zapeli u gradnji još u lipnju prošle godine i nitko ne zna hoće li i kada biti dovršeni.

Prema dostupnim informacijama, nakon "nemoralne ponude" iz APN-a pristigle prije više od tjedan dana, od stanova je odustalo desetak mladih obitelji, a još toliko je na putu da isto napravi do sredine idućeg tjedna, kad im ističe rok od osam dana.

Ogorčenje, razočarenje i bijes mladih obitelji s djecom situacijom u koju su dovedeni, ali i na ponašanje APN-a, možda je najbolje sažeto u pismu kojeg objavljujemo, a napisao ga je jedan mladi otac koji je mislio da će s POS-ovim stanom kupljenim na kredit riješiti jedno važno pitanje u životu. Grdno se prevario...

Poštovani,

pobijedili ste. Uništili ste snove o domu još jedne obitelji. Hvala Vam na svesrdnoj pomoći, neka Vam u životu pomažu svi kao što ste Vi pomagali nama.

Nažalost zbog neizvjesnosti i nedorečenosti, kao i sustavnog ignoriranja naših pokušaja da saznamo pod kojim uvjetima bi trebali ostati u ugovornom odnosu s Vama, te neočitovanju o istima moramo odustati od našeg sna, vlastitog krova nad glavom.

Molim Vas lijepo nemojte više pomagati mladim obiteljima, jer im Vašom pomoći uništavate živote i tjerate ih u očaj.

Zbog ispunjenja uvjeta iz članka 12. Predugovora, a sukladno članku 16. st. 2. raskidamo Predugovor br.: i tražimo povrat novca zajedno s pripadajućom kamatom, u roku ne dužem od 15 dana, a sukladno uvjetima iz predugovora. 

Slomili ste srce mojoj djeci i uništili vjeru u bolju budućnost, a što ste učinili s povjerenjem u državne institucije uopće nije potrebno spominjati. Obrisali ste pod s nama i našom budućnosti to vam nije bilo dosta, nego ste nas još izgazili i obrisali noge, te nas odbacili... 

Još jednom Vam čestitam na velikoj pobjedi nad mladim obiteljima koje su samo željele i sanjale svoj krov nad glavom, novi dom, mjesto gdje će im djeca odrasti. Stan koji smo platili a nismo dobili. Hvala Vam na upropaštenih 5 godina života. 

I za kraj hvala Vam na svesrdnom objašnjavanju i tumačenju kako Vi niste krivi za nastalu situaciju, vjerojatno ste nam htjeli poručiti da smo si sami krivi što smo vjerovali državnim institucijama i plaćali unaprijed nešto što ne postoji. naučili ste nas životnu lekciju i na tome Vam hvala potrudit ćemo se da naša djeca ne zaborave što ste učinili za njih i njihovo sretno djetinjstvo.

Zbog Vaše pomoći sigurno će postati bolji ljudi, ali u nekom drugom svijetu.

Čestitam Vam na Vašem uspjehu i od srca Vam želim isto što ste priuštili meni, mojoj obitelji i ostalim obiteljima iz Biograda na Moru. Sa željom da mi vratite barem moj novac, jer nadu u bolje sutra, povjerenje i vjeru u Vas ste odnijeli u nepovrat. 

25. travanj 2024 03:51