StoryEditorOCM
4 kantunaLOUNGE BAR

Ledana opet počinje s radom! Vuković i Dujmović prodali tvrtku, a novi vlasnik Nasadima podmirio sve njihove dugove

Piše Iva Ivanac
5. lipnja 2024. - 21:08

Ledana opet počinje s radom! Nekadašnji vlasnici tvrtke Riva Liburna, pod kojom je bio otvoren ugostiteljski objekt Ledana, Branimir Markov Miho Vuković, prodali su svoju tvrtku. Prema Sudskom registru novi vlasnik tvrtke je Luka Korošec koji je Nasadima podmirio sve dugove starih vlasnika.

Podsjetimo kako su Nasadi tužili tvrtku Riva Liburna jer su godinama koristili više prostora nego što su od te gradske tvrtke bili zakupili. Riva Liburna je u kolovozu 2011. sklopila ugovor s Nasadima o zakupu poslovnog prostora površine 67 kvadrata na rok od pet godina za potrebe noćnog bara, no u stvarnosti je prostor bio 35,85 kvadrata veći (102,85 kvadrata). Nakon toga Riva Liburna je potpisala još dva petogodišnja ugovora o zakupu, ali stari vlasnici nikada nisu prijavili razliku u površini, čime su oštetili Nasade za preko 170.000 kuna. Posljednji petogodišnji ugovor za unutarnji poslovni prostor potpisan je 2021. godine i istječe 2026.

- Sporni odnosi između društva Nasadi d.o.o. Zadar i Riva Liburna d.o.o. Zadar u pogledu zakupa poslovnog prostora objekta tzv. Ledana riješeni su dogovorno na način da je zakupoprimac podmirio novčane obveze u odnosu na utvrđenu razliku korištene i ugovorene površine. Zakupoprimac je istovremeno u samom prostoru pregrađivanjem fizički reducirao površinu tako da ista sada odgovara ugovorenoj površini te se obvezao prestankom zakupa prostor vratiti u prvobitno stanje. Na takav način se uskladilo stvarno stanje s ugovorenim, zadovoljeni imovinski interesi Nasada d.o.o. Zadar te su se izbjegli visoki troškovi daljnjeg sudskog postupka, kazali su nam iz Nasada naglašavajući kako je pitanje zakupa javne površine u nadležnosti Grada Zadra. 

- Što se tiče javnog prostora ispred navedenog poslovnog prostora isti je pod nadležnošću Grada Zadra, dodali su. 

Doznali smo kako je novi vlasnik tvrtke Riva Liburna Nasadima platio oko 31 tisuću eura duga s kamatama, a novi vlasnik, prema informacijama koje imamo, želi Ledanu pretvoriti u lounge bar. 

Trenutno se u unutarnjem prostoru ugostiteljskog objekta izvode radovi, a hoće li budući lokal imati terasu u Perivoju, još uvijek nije poznato. Starim vlasnicima je Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije ukinuo minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom koje su dobili u svibnju 2012. godine i u siječnju 2021. godine. 

Prvi koji je upozorio kako stari vlasnici Ledane koriste puno više prostora nego što su plaćali otkrio je bivši gradski vijećnik Mladen Malta. Smrt 20-godišnjeg Irca Seana Borgana koji je poginuo u srpnju 2021. godine ponovno je otvorila "Ledaninu kutiju", a novinari portala Zadarski.hr su dokazali kako stari vlasnici koriste više prostora nego što je to ugovorima definirano, nako čega je policija podnijela kaznene prijave protiv Markova za krivotvorenje poslovne dokumentacije, a državno odvjetništvo ga je zbog toga nedavno i optužilo.

08. lipanj 2024 13:05