StoryEditorOCM
4 kantuna"IZDALA" PROVALNIKA

Leonard J.Š. (46), mlađahni vojni umirovljenik iz Zadra, platio seks prostitutki ukradenim Samsung Galaxyem, pa navukao policiju njoj i sebi za vrat!

Piše JL
14. rujna 2020. - 16:40

Tko zna koliko bi još dugo provaljivao po tvrtkama metropole Leonard J.Š. (46) iz Zadra da ga nije odala prostitutka Snježana kojoj je nakon vatrenog druženja dao ukradeni Samsung Galaxy s ciljem da ostanu u kontaktu. Zbog provalničkih krađa u tvrtku i stomatološku ordinaciju te računalne prijevare tijekom siječnja 2016., nedavno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora dok je za provalu u fotokopiraonu oslobođen krivnje - piše Jutarnji list.

- Nemam nikakve veze sa tim kaznenim djelima. Sve je to Snježanina namještaljka koja je u dogovoru sa mojom bivšom ženom, a iza svega stoje svodnici i nemoralni ljudi. Istina je da sam vozio Volvo u kojem je nađena kataloška knjižica za Rolexe, ali nju je moguće naći bilogdje pa i na otpadu. Uostalom svaka knjižica za Rolexe ima naljepnicu urara Pere koji je jedini ovlašteni zastupnik Rolexa. A što se tiče tih snimki videonadzora u Masarykovoj, nisam ja ništa počinio u haustoru. I nemam potrebe krasti 350 kuna jer se uzdržavam od mirovine. Noću znam šetati po centru, a u taj haustor sam možda ušao zbog skutera kojeg znam ondje parkirati - pravdao se u sudnici optuženi Leonard J.Š. negiravši da je policiji dragovoljno izručio svoj mobitel. Tvrdi da se tim brojem nikada nije koristio no signal tog broja je uhvaćen blizu bankomata na AKZ-u gdje je dizao novac s ukradene kartice.

- Nisam ni na tim drugim snimkama sa videonadzora na Držićevoj, a i ako jesam, to je zato jer sam ratni vojni invalid i često šećem centrom Zagreba. Bivša žena mi je otela stan, firmu i aute te me prijavila za nasilje. Radi njezinih laži sam više puta bio u zatvoru, a sa Snježom se nisam seksao za 200 kuna kako to ona tvrdi. Policijska izvješća su antidatirana i ne odgovaraju činjenicama - uvjeravao je još sud optuženi.

Direktor tvrtke Nirometal u Petrinjskoj prisjetio se da je 15. siječnja 2016. po povratku u ured uočio znakove provale. Vrata su bila pritvorena, ladice i stvari razbacane, ostao je bez mobitela i tri ugovora o kupoprodaji zemljišta, ali i 150 komada uplatnica od kredita za otplatu stana, matrica za račune te muškog ručnog sata Rolex model Oyster Cosmograph Dayton s pozlatom.

- Rolex je bio u kutiji od umjetne kože i drva s katalogom koji sam nabavio dok sam se raspitivao za cijenu originalnog takvog modela. Inače, to je kopija i vrijedi oko 1000 kuna. Tri dana kasnije na email mi je stigla obavijest da se nepoznata osoba ulogirala u pretinac moje e-pošte pa sam obavijestio T-com i policiju još dodatno - prisjetio se pokradeni poduzetnik.

Prodavačica ljubavi Snježana, koju je osuđeni muškarac optužio da ga je orkestrirano nasanjkala, ispričala je okolnosti koje su dovele do toga da joj je policija pokucala na vrata i oduzela mobitel ukraden u Petrinjskoj.

- Jedan dan sredinom siječnja bila sam na Marulićevu trgu gdje se sastaju prostitutke. Naišao je jedan muškarac i pitao za cijenu usluga. Učinio mi se poznat, a nakon odrađenog posla, rekao mi je da se zove Leo pa sam se sjetila da je bio s mojom prijateljicom u vezi. Pitao me za broj kako bi se ponovno susreli, no rekla sam mu da mobitel nemam pa je iz prtljažnika izvadio Samsung sa zelenom maskicom. Sutradan sam kupila Bon-Bon, umetnula karticu u telefon te mu se javila, da bi mi nakon par dana došla policija. A par mjeseci kasnije kad sam vidjela Lea rekao mi je: 'Hvala ti što si me izdala' - otkrila je prodavačica ljubavi čije je probleme sa zakonom proljetos objavio Jutarnji list.

Ona je iz unajmljene sobe u sklopu luksuzne vile na području Dubrave sa sobom odnijela cijeli inventar koji je spremila u plahtu te jedva vukla prema autu. A pritom se i spoticala dok se "borila" s ukradenim stvarima.

Inače, osim za krađu kopije Rolexa i mobitela, te papirologije tvrtke iz Petrinjske, provalio je i u stomatološku ordinaciju u Crnatkovoj čiju je vlasnicu oštetio za 9000 kuna. Iz nje je ukrao laptop, karticu banke, dva pakiranja kave, jedno pakiranje vreća za smeće, Milka čokolade i fotoaparat Olympus. S kartice je skinuo 5000 kuna a digao bi bio i više da ga nije sprječavao dnevni limit.

30. svibanj 2024 03:12