StoryEditorOCM
4 kantunaDEVETA ŽRTVA

Ljudi ginu u padovima s bedema, a gradski oci okreću palčeve: još prije četiri godine najavljivali su da će nešto poduzeti, ali ih očito nije briga

Piše zadarski.hr
7. srpnja 2022. - 09:42

Mladić koji je noćas poginuo u padu s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke ukupno je deveti slučaj pada s bedema od 2014. godine. U tim padovima troje ih je poginulo, a ostali su bili teže ozlijeđeni.

Zadnji smrtni slučaj dogodio se 2018. godine kada je gotovo na istom mjestu poginuo 20-godišnji Nizozemac.

I tada, ali i prije toga, gradski su oci najavljivali da će postaviti zaštitnu mrežu kako bi se spriječile ovakve tragične situacije, ali od toga nije bilo ništa.

Ograda je stavljena na dijelu Muraja koji gleda prema Liburnskoj obali u sklopu pretvaranja bedema u šetnicu, no drugi opasni dijelovi gradskih utvrda, pogotovo dio perivoja gdje je noćni klub Ledana, ostao je bez zaštite.

Podsjetimo, prije pogibije mladog Nizozemca, 2014. je u padu sa gradskih bedema smrtno stradao državljanin Švicarske.

Iste godine građani su u podnožju gradskih zidina pronašli 32-godišnjeg Irca s otvorenim prijelomom noge i brojnim hematomima po tijelu.

Sa zidina je iste godine pao i 27-godišnji Osječanin, 33-godišnji francuski državljanin, 23-godišnji državljanin Srbije te 24-godišnji Norvežanin. Teško je ozlijeđen i 16-godišnji zadarski srednjoškolac koji je pao sa bedema dok je bio u društvu sa još petero vršnjaka.

05. prosinac 2022 04:25