StoryEditorOCM
4 kantunaNAPIO SE RIJEKE

"Longin je osobno provjerio gradilište male hidroelektrane i izrazio iznenađenje i žaljenje zbog razmjera devastacije koja je učinjena"

Piše Zadarski.hr
13. kolovoza 2024. - 21:22

Udruga Una Srb na svojim je stranicama objavila priopćenje vezano za posjet župana Božidara Longina vrelu Une gdje se gradi mala hidroelektrana. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Danas je župan Zadarske županije, Božidar Longin, zajedno s načelnikom općine Gračac, Robertom Jukom, posjetio gradilište hidroelektrane na rijeci Uni. Tijekom posjeta, Longin je osobno provjerio gradilište i izrazio iznenađenje i žaljenje zbog razmjera devastacije koja je učinjena. Načelnik Juko ukazao je da je ovo što se događa sramotno te istaknuo da su bageri ušli u privatne čestice, čime je prouzročena dodatna šteta.

Župan Longin se zatim prošetao do izvora Une, gdje smo mu ukazali na loše stanje ograde i stepenica. On je rekao da mu se pošalju slike svih problema i obećao da će osobno kontaktirati nadležne za sanaciju tih područja. Također je predložio mogućnost izgradnje staze preko vode do izvora za posjetitelje koji žele vidjeti slapove.

Što se tiče uklanjanja bagera s gradilišta, rečeno je da to nije u nadležnosti Zadarske županije. Međutim, župan Longin je sinoć izravno komunicirao s Brankom Bačićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te je Bačić obaviješten o situaciji.

Unatoč današnjem posjetu, radovi na gradilištu službeno nisu zaustavljeni i naši prosvjedi će trajati sve dok ne dobijemo službenu obustavu radova. Zahvalni smo na podršci župana i načelnika. Nastavljamo borbu za očuvanje rijeke Une i njenih prirodnih ljepota.

Pozivamo medije i javnost da ostanu uz nas u ovoj važnoj borbi za zaštitu naše prirodne baštine.

12. rujan 2024 20:47