StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: MPB OPTUŽUJE

"Longin je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti i mora odmah otići. Osim ako su HDZ-ovci bogovi, a svi ostali volovi..."

Piše P.O./ A.V.Š.
3. siječnja 2024. - 13:09

Ovo je kazneno djelo protiv službene dužnosti za što je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora, podsjetio je odmah na početku konferencije za novinare Marko Pupić Bakrač. Cijela je presica "posvećena" podizanju USKOK-ove optužnice protiv zadarskog župana Božidara Longina.

- Bilo koji državni službenik nakon podizanja ovakve optužnice dobiva suspenziju. Zato očekujemo da Longin podnese ostavku, a ako to ne učini, neka se time pozabave HDZ i Andrej Plenković koji minorizira optužnicu kao da ne zna da je to jedno od najtežih kaznenih djela što ih može počiniti službena osoba. Ovako nam se šalje poruka da ono što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volovima, pri čemu su HDZ-ovi dužnosnici bogovi, poručio je Marko Pupić Bakrač.

- Skandalozno je Longinovo ponašanje, kao da sam ja protiv njega podigao optužnicu. Niti sam kriv niti sam zaslužan za dizanje optužnice, to je uradio USKOK na temelju materijalnih dokaza. Pitanje je tko će stajati iza ovoga, hoće li to uraditi HDZ i Plenković. Ako da, onda to postaje poroblem HDZ-a i Plenkovića koji poručuje da su oni bogovi, a mi volovi. Pritom, vrlo je velika mogućnost proširenja optužnice za nova kaznena djela. Iščašeno ponašanje Božidara Longina traje desetljećima, od premlaćivanja hrvatskog vojnika i opernog pjevača, za što je bio suspendiran od HDZ-a,, preko nošenja torbe s 36.000 maraka u središnjicu HDZ-a u vrijeme Ive Sanadera, do ove optužnice s kojom je nemoguće obavljati dužnost župana zbog čega sam odmah apelirao na njega da podnese ostavku jer sramoti i dužnost župana i Zadarsku županiju, rekao je Pupić Bakrač.

Ante Rubeša je naveo primjer švedske ministrice koja je podnijela ostavku nakon što je službenom karticom kupila čarape iako je novac vratila, jer se to radi iz osjećaja moralne odgovornosti.

- U normalnoj sredini, ostavku bi trebali podnijeti i oni koji stoje iza župana Longina, a to su ŽO HDZ-a i Božidar Kalmeta koji je i sam USKOK-ov optuženik koji ni pod koju cijenu ne želi otići iz političkog života, rekao je Ante Rubeša.

26. travanj 2024 08:53