StoryEditorOCM
4 kantunaNOVO ZLOSTAVLJANJE

Lovac s Vira mučio kujicu od tri mjeseca, imala je ozljedu na glavi. Azil sve prijavio inspekciji, na terenu su s policijom, ali je Amari ipak uginula

Piše Mišel Kalajžić
3. ožujka 2021. - 18:54

Na zadarskom području opet se događa teški oblik zlostavljanja psa. Ovoga puta riječ je o kujici staroj svega tri mjeseca koja je izgladnjivanja do smrti i uz to prebijana toliko da joj život visi o koncu. Nalazi se kod djevojaka u Zadarskom azilu za pse koje daju sve od sebe ne bi li je spasile. Dale su joj ime Amari - Čudo božje i mole se za nju da preživi. Molimo se i mi. Zločinac je lovac s Vira, a najgore od svega je što se kod njega i dalje nalazi leglo iz kojega dolazi i Amari, a čiju majku, prema njihovim informacijama, djeca i dalje gađaju kamenjima. Može li tko ovom zlostavljanju, jednom od nizu otkrivenih u zadnje vrijeme, stati na kraj i psihopate kazniti prema nedjelima koje su učinili živim bićima?

Evo objave djevojaka iz Azila:

- Ne znam od kud uopće početi. Stalno odgađam ovo napisati, objaviti i reći vama, jer mislim si ako ne napišem ovo nije stvarno, ovo je samo neki odvratni san. Kao da nam nije svima bilo dovoljno ovo sve s Elzom, rane još nisu zaliječene, a zlotvori slični onima koji su ubili Elzu nisu ništa naučili i ne boje se pravde. Mislim si, nije moguće da ovo netko uradi biću od starosti tri mjeseca i nije moguće da je ona ovako slaba ovoliko jaka da sve to trpi i bori se. Bojim se razmišljati o tome kakva će biti ako preživi, dal’ će mrziti čovjeka i djecu, ljudske ruke. Dal’ će biti zdravstvenih posljedica, i da li uopće nakon ovoga možeš ostati normalan. Borim se s mišlju dal’ da ju pustimo da se bori ili da joj pomognemo da pređe na bolji svijet, jer je možda već kasno i previše boli. Podsjeća me na našu heroinu Karishmu, izgledom i snagom.

A njoj smo dale ime Amari, čudo Božje.

Da ako noćas odluči zaspati zauvijek zna da nije bezimena, da zna da ju netko već jako voli. Amari osim što je sa svoja 3 mjeseca izgladnjela do maksimuma i što je prepuna parazita od kojih svakih par minuta ima strašne epileptične napadaje, osim što boluje od svakakvih infekcija i što je u strašnom stanju koje slike dočarati nikako ne mogu, Amari je prebijena od strane “čovjeka”. Prebijena toliko da ima udubljenje na glavi, potres mozga toliko jak da ne otvara oči i uopće nije prisutna na ovom svijetu. Na najblaži ljudski dodir ima panične napadaje i ispušta krikove koje ne možeš više zaboraviti. Taj netko ima ime, ima djecu koju odgaja na isti način. Ta djeca gađaju Amarinu majku kamenjem i tuku ju svakakvim predmetima, a ostatak legla i dalje živi tamo gdje je do jučer živjela Amari, njih još sedam. Jedno štene od tih sedam ima ozlijeđenu nogu i vidi mu se kost. Sve to smo mi odmah prijavile veterinarskoj inspekciji, ali smo stavljeni na čekanje jer postoji još hrpa neobrađenih prijava iz prošle godine. Kao da se ovakvo što uopće može staviti na čekanje, kao da Amarina obitelj ima svo vrijeme svijeta. Pomolite se za Amari – stoji u objavi volonterki iz Azila.

- Mi smo trenutno u kontaktu s inspekcijom i policijom tako da u ovom trenutku nemamo što za reći, oni rade svoj posao, na terenu su danas od jutra – kazale su nam volonterke iz Azila s kojima smo kontaktirali mobitelom.
Ono što se za sada zna je da se radi o vlasniku s otoka Vira koji je lovac i "nezgodan" je čovjek kojemu se ne može tek tako ušetati u dvorište, a o zlostavljanju životinja dojavili su ljudi s terena. Čovjek koji je dojavio zlostavljanje vidio je kuju s najmanje još sedam štenaca. Obavještena je policija i inspekcija koja se zajedno s komunalnim redarima digla na noge čim je Azil objavio post na svojoj facebook stranici. Čim se nešto više bude znalo, javnost će biti obaviještena, obećano je iz Zadarskog azila koji skrbi za napuštene životinje na zadarskom području.

Međutim, prije nego su nadležni do kraja odradili svoj posao, iz Zadarskog azila je stigla vijest da je Amari ipak uginula, ali će javnost biti upoznata s detaljima istrage o zlostavljanju životinja.

Recimo još da je ovo nastavak niza slučajeva zlostavljanja životinja koja se učestalo pojavljuju na zadarskom području u zadnje vrijeme.

24. travanj 2024 18:35