StoryEditorOCM
4 kantunaOBNOVA RIVE

Lučka uprava dala posao tvrtki s dugom za zdravstveno i socijalno osiguranje – Državna komisija im poništila rješenje! Evo što kaže ravnatelj Škifić

Piše Predrag Opačić
3. prosinca 2020. - 20:47

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku Lučke uprave Zadar o izboru vanjskog administrativnog voditelja provedbe projekta obnove zadarske Rive! Za taj je posao Lučka uprava izabrala zajednicu ponuditelja koju čine riječke tvrtke „Sensum” i „Logoteam”, ali je žalbu podnijelo zagrebačko „Moneo savjetovanje”, pa nakon rješenja Državne komisije Lučka uprava među pristiglim ponudama mora izabrati novog voditelja, a iz igre ispadaju „Sensum” i „Logoteam”.

Lučka uprava je cijeli taj posao procijenila na čak milijun i 73.000 kune, a odlučila se za ponudu koja je četiri puta manja od procijenjene vrijednosti posla! Pritom je napravljena greška zbog koje je Državna komisija poništila izbor riječke zajednice ponuditelja. „Sensum” i „Logoteam” su, smatra Državna komisija, trebali biti isključeni iz javne nabave u trenutku kada su u Lučkoj upravi imali potvrdu da „Sensum” nije „ispunio obveze plaćanja dospjelih obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje”.

-Kao ravnatelj, nisam član peteročlanog Povjerenstva Lučke uprave koje je provodilo tu javnu nabavu, ali sam prihvatio njihov stav. Očito ću morati pažljivije ući u predmet i obrazloženje prijedloga Povjerenstva, kaže ravnatelj Robert Škifić.

Škifić procjenjuje da rok dovršenja projekta uređenja Istarske i Krešimirove obale, te produljenja gata na rivi, neće ovime biti doveden u pitanje te da će sve biti okončano do planiranog kraja 2023. godine.

Kakve je uopće ponude Lučka uprava dobila i kada će javna nabava biti završena?

„Sensum” i „Logoteam” su dali zajedničku ponudu od 267.930 kuna, a prva sljedeća je bila ponuda „Moneo savjetovanja” od 382.122 kune, dok je najteža bila ponuda „Meta partnera” od 825.000 kuna.

-Od ponuditelja moramo zatražiti nove, ažurirane podatke i do kraja sljedećeg tjedna donijeti odluku i među preostalim ponudama izabrati najbolju, izjavila nam je u ime Povjerenstva Lučke uprave Jelena Bakočević.

19. travanj 2024 01:47