StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: INTENZIVNI RADOVI NA BORIKU

Luksuzni kamp s pet zvjezdica već dobiva buduće konture, do dolaska gostiju u lipnju sve mora biti dovršeno!

Piše M. Kalajžić
20. travnja 2019. - 00:00
kamp21-190419

Na Boriku traju nesmanjenim intenzitetom radovi na uređenju novoga kampa koji će prema najavama iz Falkensteinera biti otvoren do početka glavne turističke sezone. Obišli smo gradilište i sami se uvjerili u opsežnost projekta koji se realizira na mjestu nekadašnjeg kampa Borik. Već se naziru konture budućeg izgleda kampa, ali je pred izvođačima radova još puno posla koje moraju završiti u rokovima kako bi kompleks bio spreman za prve goste.

- Falkensteiner projekt Premium Camping Zadar zasigurno je veliki izazov kako u složenosti tako velikog projekta, tako i velikom potencijalu. Grubi građevinski radovi su pri kraju i vidljivi su svi objekti: zgrada recepcije, sanitarni blok, zgrada restorana sa unutarnjim sadržajima kuhinja, restoran, wellnesom, te vanjskim sadržajima terasom, barom i vanjskim bazenima. Sada su intezivniji radovi na svim instalacijama i finim završnim radovima (podovi, keramika), a uskoro će krenuti dostave i instalacije opreme i namještaja – kaže nam Jasna Čurković, članica Uprave Falkensteiner hotela u jugoistočnoj Europi zadužena za financije.

Novi koncept razvijen s poznatim proizvođačem mobilnih kućica također je vidljiv jer se dovršava dostava i instalacija svih mobilnih kućica, glamp šatora i samih šatora, ističe.

- Otvorenje očekujemo tijekom lipnja, svakako će kamp biti spreman za goste ove sezone. Usluga će odgovarati standardima kampiranja na razini 5 zvjezdica. Uvodimo novi sanitarni čvor visoke kvalitete koji će zadovoljavati nivo minimalnih tehničkih i sanitarnih uvjeta kategorije 5 zvjezdica, usluge a la carte restorana, animacijskog programa za djecu i odrasle, izgradit će se wellness centar i poseban pristup supermarketu. Osim toga gosti će biti u mogućnosti koristiti i druge sadržaje unutar resorta kao npr. multifunkcionalno sportsko igralište ili teniske terene – kaže Čurković.

Na površini od 8,6 hektara raspoređeno je ukupno 369 smještajnih jedinica (276 parcela, 86 mobilnih kućica, 7 glamping jedinica), tranzitni dio sa 6 šatora za preko 1.400 gostiju.

Buking ide očekivano dobro, cijene mobilnih kućica kreću se od 88-325 eura ovisno od kategorije smještaja i sezoni dolaska, a cijene parcela od 20 – 65 eura ovisno o sezoni dolaska. Tržišta gostiju koja dominiraju su: Njemačka, Austrija, Zemlje BENELUX-a, zatim slijede Italija, Francuska, Mađarska, Hrvatska. Tržišta od kojih još čekamo odaziv su Danska, Slovačka i Poljska – zaključuje Jasna Čurković.

9 milijuna eura
Projekt je razvijen zajedno s poznatim stručnjakom koji se do sada okušao na sličnim izradama koncepata, to je arhitekt master plana kampa Robert Bezdikian, koji je projektirao dosta kampova u Italiji i Hrvatskoj. Procjene investicije na Boriku su oko devet milijuna eura.
26. travanj 2024 11:14