StoryEditorOCM
4 kantunaREAGIRANJE

Mario Pešić: Izneseno je niz neistina na moj račun. Moj način rada nije doveo u pitanje funkcioniranje Općinskog suda

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2024. - 17:17

Mario Pešić, bivši predsjednik Općinskog suda u Zadru reagirao je na tekst objavljena na portalu Zadarski.hr 8. ožujka.

Jadranka Nižić-Peroš: Apsolutno, način rada predsjednika Marija Pešića doveo je u pitanje funkcioniranje Općinskog suda u Zadru!

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"U predmetnom tekstu autora Ivice Nevešćanina iznesen je niz neistina na moj račun. Neistinita je da sam u tri i pol godine svog mandata napravio takav funkcionalni nered i reputacijsku štetu zadarskom sudu da će za povratak u normalno stanje trebati proći godine rada kao i da sam napravio nered.

Neistina je da je moj način rada doveo u pitanje funkcioniranje Općinskog suda u Zadru i da je zatečeno stanje više nego alarmantno. Neistina je da su suci, sudski savjetnici i službenici skoro četiri godine bili maltretirani mojim suludim odlukama, da su moje odluke sulude, da je zbog toga otkaz dalo preko 50 službenika a dio sudaca otišao u prijevremenu mirovinu. Netočno je da je spajanje kaznenog i prekršajnog odjela bilo potpuno promašeno, dokazano neefikasno, neuspio eksperiment te iniciralo val pobune sudaca i službenika.

Neistina je da bih mogao ostati upamćen kao jedan od najvećih štetočina u povijesti zadarskog pravosuđa. Neistina je da je moj mandat šokantan dokaz kako sudsku upravu ne treba voditi i da sam se pokazao iznimno talentiranim za kreiranje kaosa prilikom izrade Godišnjeg rasporeda poslova, da sam neprirodno ispremiješao suce i sudske službenike i tako dodatno otežao unutrašnje funkcioniranja suda te teško narušio međuljudske odnose. Neistina je da postoji moja volja za destrukciju, daje zemljišnoknjižni odjel iza mene ostao zatrpan s više od 6.700 neriješenih predmeta, da se zahvaljujući tome urušio i potonuo medu najgore u Hrvatskoj i da se radi o rekordnim zaostacima.

Netočna je objavljena informacija da se o prigovorima iz obnova zemljišnih knjiga nije odlučivalo od 2016. godine, da je na 18 otvorenih postupaka obnova zemljišnih knjiga radio jedan savjetnik jedan dan, da za odredenu obnovu nije bio zadužen određeni savjetnik ili referent, da je vladao totalan nered, da se nije znalo čija čestica je u redu nego je to bilo kaotično. Netočno je da sam godinama ignorirao proširenje suda, da je za proširenje na prostorije u zgradi iseljene od strane policije nedostajao moj input i dr", stoji u reagiranju Marija Pešića.

06. svibanj 2024 18:47