StoryEditorOCM
4 kantunaNJEGOVA PARCELA

Marko Pupić Bakrač izvodi radove u ličkom Bruvnu, a neki smatraju da je to devastacija prirode. Imamo snimke, evo što on kaže na sve to...

Piše M. M./I. N
23. listopada 2024. - 15:12

Zadarski.hr je u posjedu slika i videa građevinskih radova u mjestu Bruvno u Lici. Fotografije prikazuju mali bager koji kopa uz potok okruženo šumom. Pošiljatelj tvrdi da je riječ o devastaciji prirode iza koje stoji županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, te da se radi o "pokušaju stvaranja novog jezera". 

Pupić Bakrač je u Bruvnu vlasnik zemljišta od 7500 kvadratnih metara na kojem je podigao nekoliko kuća za koje, tvrdi, ima uredno ishodovane građevinske i uporabne dozvole. Poslali smo mu slike i videa na kojima su snimljeni radovi te ga upitali izvode li se radovi na njegovom zemljištu, odnosno je li on investitor radova.

- Na tom dijelu, negdje kod slapa, nalazi se granica između mog i državnog zemljišta. Dio je ograđen, a dio nije, tako da ne znam precizno je li taj bager na mojem zemljištu. Prije nekoliko mjeseci sam izvodio radove na obnovi kuća i tu su bili angažirani bageri. Je li jedan bager nešto radio na dijelu uz potok, ne znam, ali tamo se radovi ne izvode već dva mjeseca. Kad su nastali ovi snimci ne znam. Ako sam ja nešto devastirao, neka inspekcije izađu na teren i to utvrde. Bez toga priče o devastaciju su puka naklapanja. Odgovorno kažem da nisam devastirao prirodu. Zašto me netko sada za to prijavljuje ne znam, ali meni se ionako uvijek traži dlaka u jajetu, kazao je Pupić Bakrač, dodavši kako za svaku optužbu treba postojati i neki valjani dokaz.

- Inače u tom području su opsežne radove imale i Hrvatske vode koje su radove izvodile i na mom zemljištu. Ne znam na što točno prijavitelj cilja i što hoće, ali stojim iza onoga što ste sami napisali, a to je da sam "navodno" nešto devastirao. Trenutno tamo nitko ništa ne radi. Radili su, a ako sam radio nešto van propisa zasigurno će pokrenuti postupke. Jer ih prema meni pokreću čak i kad ništa ne napravim. Pa ih gube - zaključio je Pupić Bakrač. 

23. listopad 2024 15:55