StoryEditorOCM
4 kantunaSPOZNAJNI BLJESAK

Marko Vučetić: "Branko Dukić i njegova glasnogovornička ekipa su tek u Medulićevoj ulici shvatili što se na proračunskoj sjednici dogodilo"

Piše Zadarski.hr
21. prosinca 2023. - 11:45

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić uputio je svoj komentar na izjave gradonačelnika Branka Dukića. Komentar prenosimo u cijelosti. 

- Gradonačelnik Branko Dukić mi, već tradicionalno, svake godine nakon proračunske sjednice uputi nekoliko besjeda. No ove godine vidan je spoznajni napredak, koji mogu pripisati jedino odjecima njegovog nedavnog održanog team buildinga u Americi, tako da, ali samo u prvi mah, nisam bio siguran obraća li mi se Branko Dukić, gradonačelnik Zadra ili, pak, njegova evoluirana, značajno savršenija epistemološka verzija. Moram javno priznati da mi sviđa, štoviše, da me emocionalno razgaljuje ovaj sadašnji Branko Dukić, naš epistemolog s Manhattana. Nisam točno siguran koji osjećaj mi je pobudio, za sada taj osjećaj vodim pod radnim pojmom „dragost”.

Zemlji je trebalo da se tri puta okrene oko svoje osi da Branko Dukić i njegova glasnogovornička ekipa doživi spoznajni bljesak – a gdje drugo nego u Medulićevoj ulici – i uvjeri se, metodom socijalne stranačke podrške, kako su napokon shvatili što se na proračunskoj sjednici dogodilo. Naravno da ništa nisu shvatili. Moj zadatak nije da ih poučavam, moj zadatak je da ih proučavam i usmjeravam tamo gdje su zaslužili da budu. Koliko toga su shvatili, jasno je iz puke činjenice da portalu kojemu nisam rekao ni riječ o sjednici, šalju priopćenje o onome što sam drugima rekao odmah nakon sjednice. Rekao bih i njima, ali me nisu pitali. Nadalje, budući da reagiranje nije uslijedilo u pristojnom vremenskom roku od moje izjave, razvidno je da epistemolog s Manhatana kasni s reagiranjem te da mi je, zapravo, uputio prigodnu riječ povodom obljetnice moje izjave. Hvala mu na tome.

Iz pristojnosti mu, stoga, ništa neću objašnjavati, neću se sporiti s njegovim tezama, jednostavno ću uživati u osjećaju dragosti.

03. svibanj 2024 02:57