StoryEditorOCM
4 kantunaEKIPA NA WHATSAPPU

Martinović: „Sazivamo NO i poništavamo natječaj ako je David jedini kandidat. Ako se nije u međuvremenu upisa u HDZ, đaba mu”

Piše Iva Ivanac
22. studenog 2023. - 15:29

"Dino Martinović:

- reci samo da se onda saziva sjednica NO-a s tom temom

- i točka

- dalje je na NO-u

- da se razumimo i da vi znate

- sazivamo NO i poništavamo natječaj ako je david jedini kandidat

- of the record

- vana ostaje vd. Do daljnjeg

Dario Kljajić:

- Ali mozda se promijenio..

Dino Martinović:

- ako se nije u međuvremenu upisa u hdz, đaba mu"

Ovo je prijepis dijela poruka predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Dina Martinovića s kojima se u utorak obratio WhatsApp grupi u kojoj se nalaze neki djelatnici i vanjski suradnici kluba.

Martinović je poruke internoj grupi poslao dan nakon završetka natječaja za direktora Kluba, u njima piše kako želi poništiti natječaj za direktora KK Zadar na koji se, za sada, javio samo jedan kandidat. I to bivši direktor kluba David Gunjević kojeg je u veljači smijenio Nadzorni odbor na čijem je čelu tada bio upravo Dino Martinović, aktualni predsjednik NO-a

Gunjevića je NO jednoglasno smijenio zbog medijskih istupa, ali i neslaganja na relaciji Nadzorni odbor – direktor gdje je došlo do "suštinskih neslaganja oko politika Kluba".

Martinović je, prema sadržaju WhatsApp poruka, djelatnicima i vanjskim suradnicima kluba napisao da kažu (nije poznato kome, op.a.) kako će sazvati sjednicu Nadzornog odbora s ”tom temom”, pri čemu najvjerojatnije misli na temu izbora budućeg direktora Kluba. Dodaje kako će o svemu dalje odlučivati NO.

U svojim idućim porukama Martinović članovima grupe jasno daje na znanje kako će NO, ako bivši direktor Gunjević bude jedini kandidat, biti sazvan, a natječaj poništen. 

Martinović je napomenuo i kako će Vana Dundov, aktualna vršiteljica dužnosti direktorice Kluba, na toj poziciji ostati do daljnjeg.

Zatim se u razgovor uključuje i predstavnik Grada košarke u NO-u, Dario Kljajić, koji Martinovićeve riječi komentira kako se bivši direktor Gunjević od odlaska iz Kluba možda promijenio. Na što mu aktualni predsjednik NO-a odgovora: "Ako se nije u međuvremenu učlanio u HDZ, đaba mu".

image

Poruke na WhastAppu iz grupe u kojoj se nalazi dio djelatnika i vanjskih suradnika KK Zadar

/Zadarski.hr/

Tragom ovih poruka predsjednika NO-a Martinovića smo upitali je li istina da želi poništiti natječaj za direktora KK Zadar te zamolili da obrazloži svoj odgovor. Također smo ga upitali misli li da je bivši direktor Gunjević dobar ili loš kandidat za direktora. 

No, predsjednik NO-a nije odgovorio na postavljena pitanja već je nama rekao isto ono što je i poručio nekim djelatnicima te vanjskim suradnicima kluba u WhastApp grupi. 

Martinović u svom odgovoru naime tvrdi kako natječaj još uvijek nije gotov jer se čekaju prijave koje su poslane poštom te kako će tek nakon toga NO pregledati prijave i odlučiti o daljnjim koracima u izboru direktora Kluba. 

- Što se Nadzornog odbora tiče natječaj još formalno nije zaključen, budući da je ponedjeljak do ponoći bio rok za slanje prijava, što uključuje i mogućnost slanja poštom. To znači da prijave poslane poštom mogu doći još danas ili sutra do kraja dana na adresu Kluba. Tek nakon toga Nadzorni odbor će pregledati sve dostigle prijave i odlučiti o daljnjim koracima u selekcijskom postupku izbora direktora - člana Uprave, istaknuo je Martinović u odgovoru za Zadarski.hr dodajući kako evaluacija bilo kojeg kandidata od strane NO-a neće biti javna informacija jer su se na to obavezali u tekstu natječaja. 

Osim ako javnost nisu i članovi WhatsApp grupe, čiji sastav javnost ne zna.

Martinović očito radi na tome da Gunjević ne bude novi direktor kluba, bez obzira što ispunjava sve uvjete iz natječaja. Gunjevića je Nadzorni odbor na čelu s Martinoviće ionako smijenio, pa njegovu novu prijavu moguće doživljavaju kao običnu provokaciju. Gunjević, s druge strane, misli ozbiljno jer da ne misli ne bi se niti prijavio, i smatra da ima pravo biti ne samo kandidat nego i novi direktor kluba. Konačnu odluku, kao što je i rekao Martinović, donijet će Nadzorni odbor uz neizostavne konzultacije s politikom, odnosno gradskom upravom.

U tom slučaju Gunjević nema pretjerane šanse, ne samo zato što se u međuvremenu nije upisao u HDZ, nego i zato što ga NO koji ga je smijenio teško sada želi izabrati. Izbor novog direktora KK Zadar tako bi se vrlo lako mogao prenijeti u iduću, superizbornu godinu, a neriješena pitanja i problemi KK Zadar, HDZ-u su uvijek vruće i prioritetno političko pitanje. Zato će biti zanimljivo vidjeti hoće li Martinović, nakon objave ove whatsapp prepiske, poništiti natječaj za direktora. Ili će možda Dukić smijeniti njega.

03. svibanj 2024 00:29