StoryEditorOCM
4 kantunaSPORAN IZBOR U KK

Meštrović i Rubeša: Žilavec je od danas volonter! Imali smo dogovor, izigrani smo i prevareni! Burčul: Istina je, ne znam zašto je dogovor prekršen

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2022. - 22:06

Nakon što su iz KK Zadra izvijestili kako su odabrani novi sportski direktor košarkaškog kluba Zadar, Zvonimir Ridl te voditelj marketinga i odnosa s javnošću Toni Jeričević, pojedini članovi Nadzornog odbora nisu zadovoljni načinom na koji je to "odigrano".

Naime, iako direktor kluba Željko Žilavec prema statutu ima puno pravo taj odabir samostalno napraviti, pojedini članovi NO-a upozoravaju da takav nije bio dogovor.

- Od danas su direktor kluba i sportski direktor - volonteri! Ovo je pravi primjer iskrene ljubavi prema klubu kakvu do sada nitko nije pokazao, ističe na početku razgovora Enio Meštrović dodajući kako je ovo stav njegove Nezavisne liste koja u Gradskom vijeću broji ukupno sedam vijećnika.

- Direktor neće dobiti niti jedne kune izglasane od strane naših vijećnika. Zašto? Zato jer nisu poštovana dva glavna uvjeta zbog kojih smo glasali za rebalans i za proračun u Vijeću. Branimir Longin, bivši sportski direktor, preuzeo je odgovornost zbog netransparentnog vođenja Kluba, a daljnji uvjeti rada su bili obavezna revizija te zajednički razgovor sa svim kandidatima prijavljenim na natječaj za sportskog direktora. Međutim, taj se dogovor nije uopće poštivao, a koliko mi je poznato, nitko nije niti obavio razgovore s kandidatima za sportskog direktora, odnosno nitko nije bio pozvan na razgovor niti su članovi NO-a imali priliku dobiti uvid u program i viziju održivog razvoja i budućnosti Kluba kandidata, govori Meštrović dodajući kako je ovo politička odluka.

- Uvjet je bio taj da kad razgovori završe, imamo zajedničku odluku skupa s direktorom i da članovi NO-a "amenuju" sportskog direktora jer ne mogu o sportskom direktoru i budućnosti Kluba odlučivati sportski sudac, pročelnik za financije i gradonačelnik koji je ginekolog. I dalje se igraju struke oni koji nisu stručni i to bez položenih financijskih računa i žele da to plaćaju građani Zadra, kaže Meštrović ističući kako će sada Žilavec morati na isti način kao što je to napravio i Longin, preuzeti odgovornost. Žilavec je prekršio uvjete za izglasavanje rebalansa i proračuna, a mi smo prevareni, dodaje Enio naglašavajući kako uvjeti ostaju isti: revizija i ponovljeni izbor za sportskog direktora nakon što odrade predstavljanje programa.

- P.S. Želite se igrati? Na osnovu stručnosti tjelesnog odgoja u osnovnim školama, rekli bi naši stari profesori: Evo vam lopta pa se igrajte, poručuje Meštrović.

Predsjednik Nadzornog odbora koji zbog manjka članova trenutno nema mogućnost odlučivanja, Ante Rubeša (Akcija mladih) govori kako mu nije jasno kako su novoodabrani djelatnici prihvatili posao u situaciji kada znaju da oni koji generiraju 70 posto sredstava za Klub nisu upoznati s njihovim programom, radom, idejama, željama, prijedlozima i svemu ostalom da bi se stupilo u poslovni odnos.

- Dogovor se nije poštivao jer se od prvog dana niti jedan dogovor nije poštivan. Ovo je samo nastavak provođenja samovolje jednog čovjeka, Željka Žilavca, jer čak i u medijima govori da smo se usuglasili s odabirom voditelja marketinga. To nije istina. Niti smo se usuglasili s odabirom voditelja marketinga niti za sportskog direktora. Žilavec je u toj priči pijun, ne vjerujem da je na svoju ruku to napravio, kazao je Rubeša dodajući kako ne bi želio ništa više komentirati sve dok NO ponovno ne postane legitiman.

Član Nadzornog odbora Damir Burčul (HDZ) također govori kako je postojao usmeni dogovor da će članovi NO-a s kandidatima za sportskog direktora voditi razgovore i zajednički pronaći rješenje.

- Istina je, postojao je dogovor, na njemu su inzistirali Rubeša i Meštrović, a ako je tako dogovoreno, to im je trebalo biti i omogućeno. To je tema kod koje bi trebali sjesti i dogovoriti se zajedno. Zbog čega je dogovor prekršen, to ne znam, ukratko je kazao Burčul.

Iako se u izvještaju KK Zadra o izabranim kandidatima navodi kako je "Žilavec iskoristio svoje pravo da po Statutu donese konačnu odluku po pitanju ove dvije izrazito zahtjevne pozicije", direktora smo telefonskim putem pokušali upitati zbog čega nije poštovan dogovor za koji članovi NO-a tvrde da je postajao. Međutim, Žilavec na naše telefonske pozive nije odgovarao.

19. travanj 2024 19:26