StoryEditorOCM
4 kantunaKAKO SU GLASOVALI...

Meštrović: Prvi puta u povijesti HDZ i SDP izglasali proračun; Radeta: Našim činom Enio je postao zakoniti partner HDZ-a; Rubeša: Ispali su neznalice

Piše Iva Ivanac
29. prosinca 2021. - 18:57

Zbog čega su nezavisni vijećnici na izvanrednoj sjednici glasali protiv prijedloga zaključka o otklanjanju uočenih nedostataka u proračunu upitali smo Enia Meštrovića

- HDZ i SDP su se dogovorili. Prvi puta u povijesti države su HDZ i SDP izglasali proračun i korekcije. Pametnom dosta!, kratko nam je kazao Meštrović. 

Na Eniove izjave odgovorio je i Daniel Radeta (SDP).

- Izglasavanje zaključka kojim su otklonjene nepravilnosti ne znači i izglasavanje proračuna. Taj dio suradnje je odradio Enio Meštrović skupa s Akcijom mladih na prošloj sjednici kada se glasalo za proračunu. Ovo je bilo glasanje o izvorima financiranja već usvojenih amandmana. Eniu poručujem da je ovim našim činom postao zakoniti partner HDZ-a dok je svojim glasovanjem za proračun bio nezakonit. Uostalom, znamo da HDZ i zakonitosti ne idu skupa, kazao je Radeta dodajući kako on "ne može utjecati na to s kim će Meštrović surađivati, ali može utjecati na to da posljedice njihove suradnje budu u skladu sa zakonom".

Na izglasavanju zaključka o otklanjanju uočenih nedostatak tri vijećnika Akcije mladih su ostala suzdržana.

- Nismo zadovoljni s ovim, od samog početka tražimo da pročelnik za financije Ivan Mijolović bude pročelnik svih vijećnika, a ne samo HDZ-ovih. U više navrata smo molili pročelnika da ponudi izvore financiranja za amandmane kako ne bi došli u situaciju u kojoj smo se našli da se amandmani odbijaju, ne znajući da su se neki zakoni mijenjali. Nas su pokušali predstaviti kao neke neznalice koji ne razumiju kako stvari funkcioniraju, a na kraju su oni ispali takvi. Oni su dozvolili takve amandmane, a sad su se doveli u situaciju da se stvari moraju ispravljati i da se moraju mijenjati izvori financiranja amandmana. U tu situaciju ne bi uopće došli da nas je pročelnik Mijolović saslušao i da je s nama od prvog dana sjeo za stol, objasnio je Ante Rubeša razlog zbog kojih je Akcija mladih pri izglasavanju ostala suzdržana.

27. travanj 2024 02:47