StoryEditorOCM
4 kantunaTRAGEDIJA

Misteriozna pozadina ubojstva Zagrepčanina pokraj Zadra: najprije su se svi troje družili i pili, a onda je uslijedio kaos zbog golog kupanja?

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
15. kolovoza 2021. - 19:14

Druženje uz alkohol tri osobe iz okolice Zagreba u noći s petka na subotu kod svjetionika u Selinama na plaži Pisak na širem zadarskom području, a koje je rezultiralo smrću 42-godišnjaka, raspetljavat će se u sudskom procesu tijekom kojeg će na optuženičkoj klupi, prema posljednjim informacijama, sjediti 25-godišnji mladić.

Naime, zadarska policija je dovršila kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 25-godišnjaka da je ubio 42 godine starog muškarca čije je tijelo nakon pet sati potrage u subotu oko 6 sati ujutro pronađeno 800 metara od obale s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Potvrdila je to ubrzo i obdukcija, a koliko je osumnjičeni imao alkohola u krvi doznat će se kad stignu analize jer je odbio alkotest, piše Jutarnji

image
Plaža u Selinama

Stravičnom zločinu u kojem su radile šake, a potom i nož, prethodila je galama i žustro svađanje. Zaprepašteni mještani Selina ispričali su za 24 sata da su problemi počeli oko golotinje, točnije pokojni se muškarac skinuo gol i krenuo kupati.

To se nije svidjelo 25-godišnjaku i njegovoj 27-godišnjoj djevojci pa su se posvađali nakon čega su, navodno, i oni ušli u vodu te potapali glavu 42-godišnjaku da bi u jednom trenutku 25-godišnjak otišao do obližnje parkiranog auta iz kojeg je uzeo nož te ubo u leđa 42-godišnjaka.

Da su stvari pošle po zlu, policija je doznala oko 1 sat poslije ponoći kada je uslijedio dramatičan poziv u pomoć. Na mjestu obračuna zatekli su mladi par, od kojh je on bio prepun oguljotina i ogrebotina te su doznali da se treća osoba nalazi negdje u moru.

Iako su oboje privedeni, nakon iscrpnog istraživanja, policija je kazneno prijavila 25-godišnjaka te ga prepratila pritvorskom nadzorniku. S obzirom da je tužiteljstvo za njega zatražilo pritvor, sudac istrage zadarskog Županijskog suda ga je poslao iza rešetaka na mjesec dana.

Sukobljenu trojku mještani s kojima smo razgovarali ne poznaju, no otkrivaju nam da se gosti često znaju osamiti i razgolititi u zoni svjetionika jer je slaba posjećenost.

Policijsko priopćenje

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva.

Naime, nakon što je policija jučer oko 01.00 sati zaprimila dojavu o tučnjavi u moru pokraj svjetionika u Selinama, dolaskom na mjesto događaja zatečeni su 25-godišnjak i 27-godišnjakinja koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola, a na tijelu 25-godišnjaka uočene su površinske ozlijede u vidu oguljotina i ogrebotina.

S obzirom na sumnju da je u tučnjavi sudjelovala još jedna muška osoba koja nije zatečena na mjestu događaja, potragom je u moru na udaljenosti od oko 800 metara od obale pronađeno tijelo 41-godišnjaka s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Hitna medicinska pomoć pružila je liječničku pomoć 25-godišnjaku i 27-godišnjakinji na mjestu događaja, nakon čega su oboje uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Obdukcijom na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru utvrđen je uzrok smrti 41-godišnjaka, iskrvarenje kao posljedica ubodne rane oštrim predmetom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 25-godišnjak, nakon kraćeg verbalnog sukoba na plaži i u moru, fizički nasrnuo na 41-godišnjaka te mu zadao više ozljeda po tijelu te mu, u namjeri da ga usmrti, nožem zadao ubodnu ranu u predjelu leđa.

25-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga, po dolasku, spriječili policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Druga osoba, 27-godišnja hrvatska državljanka, je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštena iz službenih prostorija policije.

26. travanj 2024 15:30