StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI DETALJI

Mlada Zadranka napala je mladića ‘švicarcem‘, a nož joj je prije ‘sačekuše‘ dala njegova bivša djevojka rekavši joj da ima posebnu ‘emotivnu vrijednost‘

Piše B.S.
17. studenog 2022. - 21:57

Od šest mjeseci do pet godina zatvora prijeti 17-godišnjoj Zadranki koja je s 17-godišnjem prijateljicom u ‘sačekuši‘ na zadarskoj Kalelargi, početkom studenog napala nožem vršnjaka i teško ga ozlijedila. Mlada Zadranka koja je te večeri napala mladića ‘u ime‘ svoje prijateljice, koja je mladiću bivša djevojka, kazneno je prijavljena za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda. Prema neslužbenim izvorima, mogla bi se teretiti i za predumišljaj jer je joj je ‘švicarski‘ nož s kojim ga je napala prethodno navodno dala njegova bivša djevojka. Rekla joj je da joj nož ima posebnu emotivnu vrijednost, te ga dala prijateljici nakon što se s mladićem prethodno ‘zakačila‘ u obližnjem kafiću.

image
Jure Mišković/Cropix

- Prepirali su se, no svađa se ubrzo smirila. On je nakon toga otišao preko mosta otpratiti prijatelja. Kada se vraćao kući organizirana mu je njihova ‘sačekuša‘. Nije se ni branio, iako je mogao, jer ima više od metar i devedeset, no nije htio. Jedna ga je bola nožem, a druga udarala – ispričala je jedna od poznanica društva. Mladiću je u napadu prerezana tetiva na nozi zbog čega je pao na pod. Tražio je od njih da mu pozovu hitnu pomoć, no one su samo otišle.

- Riječ je bila o divljačkom napadu sa višestrukim ubodima po raznim dijelovima tijela. Djevojka je baratala švicarskim nožem koji nema blokadu i koji se u jednom trenutku preklopio dok ga je još divljački napadala. Tada se i porezala – rekli su poznanici mladića.

Djevojka je kasnije navodno priznala kazneno djelo i izrazila žaljenje zbog napada u kojem je mladić zadobio dvije duboke porezotine na ruci, ubode na bedrima, a nogu se mu operirali zbog prerezane tetive.

- Prošle su godine su bili zajedno, nakon čega je on prekinuo s njom. Nakon što su prekinuli kod njega je ostala njena bicikla. Vratio joj je biciklu, no ona se te večeri nešto žalila da fale neki dijelovi, oko toga. Nisu se razišli u lošim odnosima, ni u kafiću, a ni prije, nakon što su prekinuli vezu. Nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi – ispričali su poznanici, navodeći kako 17-godišnja djevojka koja ga je napala ‘zabrijala‘ na nasilje, pa na profilnoj slici na društvenim mrežama ima fotografiju Mathilde iz filma o prefsionalnom ubojici ‘Leon profesionalac‘.

- Prije sačekuše bivša cura ga je navodno nazvala na mobitel i rekla mu da moraju popričati i da se moraju naći. On je to prihvatio, a kada je došao na sastanak obje su ga divljački napale. Ona je prije toga dala prijateljici ‘švicarac‘ - kažu poznanici, dok su u policiji potvrdili samo da je protiv napadačice podignuta kaznena prijava, te da je slučaj predan na obradu državnom odvjetništvu.

18. travanj 2024 07:14