StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI REKORD

Mladen Grdović ponovno uhićen zbog vožnje u pijanom stanju: krivudao mercedesom na Bulevaru!

Piše Božana Sviličić
21. prosinca 2020. - 14:24

Zadarskog pjevača Mladena Grdovića (62 ) ponovno je uhitila policija zbog vožnje u pijanom stanju.

Glazbenik je uhićen u nedjelju u 11 sati ujutro na zadarskom Bulevaru gdje je duže vrijeme krivudao Mercedesom. Prema izjavama očevidaca Grdović je 'malo vozio naprijed, a malo natrag' i tako iznova.

Prema informacijama iz policije, 62-godišnji vozač je zatečen u mercedesu zadarskih oznaka pod utjecajem od 2.33 promila alkohola. Nakon što je priveden zadržan je u policiji do otriježnjenja nakon čega je u ponedjeljak uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni sud u Zadru i pušten.

- U nedjelju, 20. prosinca u 11 sati u Ulici Franka Lisice, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 62-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,33 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otriježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - priopćili su iz policije.

Iako je policija potvrdila incident, Grdović je u telefonskom razgovoru sve opovrgnuo.

- Nije to istina, ma kakvi... Niti sam vozio, niti prenoćio u policiji. Sve su to laži. Nisam bio tamo – rekao je pjevač.

Prema evidencijama MUP-a Grdović je u posljednjih 15 godina nanizao 70-ak prometnih prekršaja, od čega je veći dio njih bio pod utjecajem alkohola, a ovo mu je drugi put da je po broju pormila rekorder redovne polcijske akcije 'Vikend' kojom se kontroliraju vozači.

Iako bi prema dosadašnjoj evidenciji trebao imati više od devet kaznenih bodova, što bi mu trajno oduzelo vozačku dozvolu, Grdović i dalje vozi.

Naime, za svaku vožnju iznad 1,5 promila Prekršajni sud izriče tri kaznena boda. Vozaču motornog vozila kojem je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom zbog vožnje pod utjecajem alkohola do 1,5 promila i koji u razdoblju od dvije godine prikupi devet negativnih prekršajnih bodova, poništava se vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima svih kategorija.

Nakon proteka dvije godine, vozač može ponovno pristupiti polaganju vozačkog ispita za stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom.

U nešto više od mjesec dana ovo je drugi put da se Grdović našao u rukama policije. Krajem listopada uhićen je zbog verbalnog napada na bivšu suprugu Brankicu. Policija je intervenirala nalkon što je u alkoholiziranom stanju stigao pred njezin stan gdje je izvrijeđao.

U alkoholiziranom stanju i bez cipela, došao je na njezinu adresu gdje je joj je upućivao pogrdne riječi. Policija ga je ubrzo uhitila, te ga je nakon otriježnjenja, u subotu 31. listopada, uz optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji privela na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Tamo mu je određena mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi.

23. travanj 2024 14:06