StoryEditorOCM
4 kantunaNIŠTA OD HILTONA - ZEMLJIŠTE NA POLAČIŠĆU IDE U PRODAJU

Mladen Ninčević: Da sam ja većinski vlasnik, nikada se ne bih povukao s najbolje lokacije u Zadru!

8. rujna 2017. - 11:00
3_jadrijevic_nincevic-241111

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Dubravka Novaković donijela je početkom veljače ove godine rješenje o ovrsi nad zadarskom tvrtkom Centar projekt. Zahtjev za ovrhu radi prisilne naplate podnijela je irska kompanija Meadow Star Designated Activity, preko FINA-e je organizirana elektronička javna dražba kojom će se na bubnju naći jedno od najatraktivnijih zemljišta u centru Zadra, a zainteresiranim kupcima krajnji rok za uplatu jamčevine od čak dva milijuna i 592.026 kuna istječe u petak, 8. rujna.

Radi se o zemljištu na Polačišću, u neposrednoj blizini Trgovinskog centra, na kojemu je zadarski građevinski poduzetnik Mladen Ninčević namjeravao graditi hotel o čemu je svojedobno započeo i pregovore s grupacijom Hilton. To zemljište od 8.412 četvornih metara u Ulici Petra Svačića sada ide u prodaju na elektroničkoj dražbi koja završava u ponoć 2. listopada ove godine, a ponude će se zaprimati od 19. rujna. Utvrđena je vrijednost zemljišta od 25 milijuna i 920.268 kuna, a na ovoj elektroničkoj javnoj dražbi zemljište ne smije biti prodano ispod iznosa od 20 milijuna i 736.214 kuna, što je početna cijena u nadmetanju.

Ninčević je zemljište na Polačišću kupio još 2009. godine od Grada Zadra i to za 3,9 milijuna eura i pod uvjetom da na njemu izgradi hotel. Nakon niza godina, adiministrativnog podmetanja, opstrukcija, otezanja i pobune dijela stanara iz Svačićeve ulice, Ninčević se na koncu povlači s Polačišća i odustaje od investicije. Još prije nekoliko godina, Ninčević je medijima izjavio da je potrošio 1,7 milijuna eura, između ostaloga i na arheološka istraživanja i studiju isplativosti, a da radove nije ni započeo premda je proveo i arhitektonski natječaj za idejno rješenje budućeg hotela na 17 katova.

-Kada bih ja bio većinski vlasnik Centar projekta, tvrtke u čijem je vlasništvu zemljište, nikada ne bih odustao i povukao se s najbolje lokacije u gradu Zadru! Ali, nisam u toj poziciji, imam samo manjinski udio u tvrtki, a većinski vlasnici su moji irsko-belgijski partneri i oni su odlučili prodati zemljište, kaže Mladen Ninčević na čiju suprugu Sarah Jane Ninčević je upisano 26 posto vlasništva u Cantar projektu.

Ninčevićevim partnerima je očigledno dozlogrdilo otezanje i gomilanje nepotrebnih troškova. Kada je kupljeno, zemljište je plaćeno rekordnih 465 eura po četvornom metru, pa se Ninčevićevi poslovni partneri nadaju da će prodajna cijena i sada biti oko tržišne. Interes za ovo atraktivno zemljište svojedobno su pokazivale i neke trgovačke kuće, a po nekim je procjenama, prema planskoj dokumentaciji za to područje Zadra, za kupnju zemljišta i realizaciju građevinske investicije potrebno oko 30 milijuna eura.

 

ŠTO PREDVIĐA PROSTORNI PLAN?

U Prostornom planu Grada Zadra na Polačišću je predviđena zona TM2 (turističko-mješoviti karakter) s mogućnosti izgradnje hotela s pratećim sadržajima (poslovni, zabavni, kulturni, dječji, sportski), trgovine, welness-centar, selektivno stanovanje i dr. Dozvoljena maksimalna bruto razvijena površina nadzemne izgradnje iznosi 48.000 kvadrata, a maksimalna visina zgrade 56 metara plus nekoliko etaža za podzemne garaže.

01. svibanj 2024 09:40