StoryEditorOCM
4 kantunaZADAR DOBIO JOŠ JEDNOG ČOVJEKA U PLENKOVIĆEVOJ VLADI

Mladi Škabrnjanac postao pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture!

Piše Hina / Zadarski.hr
5. siječnja 2017. - 21:00
JosipBilaver

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske predložila je promjene uprava Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR),  Narodnih novina,  Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS), Hrvatske pošte i Hrvatske lutrije, a razriješen je v. d. ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). 

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika Vlade, na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa imenovala Kristiana TurkaljaJosip Bilaver imenovan je pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture, a Dinko Tandara i Nenad Križić imenovani su pomoćnicima ministra hrvatskih branitelja.

Bilaver je rođen u Škabrnji gdje je, prema imovinskoj kartici, prijavljen i adresom boravka: Ima 33 godine i diplomirani je ekonomist, bio je predsjednik mladeži HDZ-a, a radio je i kao pomoćnik europarlamentarke Ivane Maletić. U mandatu Oreškovićeve vlade bio je izabran u Sabor kao jedan od favorita Tomislava Karamarka, no na ponovljenim izborima nije ga bilo među kandidatima iz 9. izborne jedinice.

Inače, vlada je donijela Zaključak kojim se predlaže skupštinama i nadzornim odborima trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, izbor, odnosno imenovanje članova nadzornih odbora, te predsjednika i članova Uprava,  najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odlukama o izmjenama Odluka o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora odnosno predsjednika i članova Uprava u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH. 

Tako se u Narodnim novinama predlaže opoziv predsjednika Uprave Svebora Mariona te članova Nikice Pažina i Vitomira Šimića, a predlaže se imenovanje Branimira Gudelja predsjednikom, te Nikice Pažina i Vitomira Šimića članovima.

U društvu Odašiljači i veze d.o.o. predlaže se opoziv te ponovno imenovanje Mate Botice predsjednikom Uprave.

HP - Hrvatskoj pošti d.d. predlaže se opoziv predsjednika Uprave Josipa Udiljaka, te imenovanje Ivana Čule novim predsjednikom.

U Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak predlaže se opoziv predsjednika Uprave Dušana Tomaševića i članova Uprave Martine Jus i Gorana Filipića, te imenovanje Tamare Perko novom predsjednicom Uprave.

Hrvatskoj lutriji d.o.o. predlaže se opoziv predsjednika Uprave Danijela Ferića te članova Uprave Dražena Kovača i Olega Valjala, a predlaže se imenovanje Marija Muse predsjednikom Uprave. Također, predlaže se opoziv članova Nadzornog odbora Mate Crkvenca, Hrvoja Mršića, Ivice Prlendera i Viktora Peršića te izbor novih članova Nadzornog odbora Nikole Mijatovića, Ivana Milolože, Slavka Tešije i Mihovila Anđelinovića.

Centru za restrukturiranje i prodaju razriješen je vršitelj dužnosti ravnatelja Milan Dejanović, a novim ravnateljem, na vrijeme od 6 mjeseci, imenovan je Mirko Volarević.

Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama – APIS IT d.o.o. predlaže se opoziv člana Nadzornog odbora Ivana Rašete te imenovanje Gordane Marić novom članicom Nadzornog odbora. Također, predlaže se opoziv predsjednika Uprave Lovre Mateša te imenovanje novog predsjednika Uprave Vlade Rendulića.

Sukladno odredbama Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru razriješeni su dosadašnji predsjednik, članovi i tajnica Vijeća za unutarnju financijsku kontrolu u javnom sektoru Boris Lalovac, Ivan Klešić, Branko Grčić, Arsen Bauk, Branko Šegon, Miljenko Fičor, Maroje Lang, Zorica Lučić, Ljubica Đukanović, Lajoš Žager, Danijela Stepić, Klaudija Brezovec, Mirko Herak, Melita Raukar, Željko Novaković, Stanko Tokić i Marela Knežević.

Novim predsjednikom, koji je po položaju ministar financija, imenovan je  Zdravko Marić, članovima  Ivan Kovačić, Gabrijela Žalac, Ivana Jakir-Bajo, Zvonko Šakić, Ivan Klešić, Goran Pauk, Željko Turk, Boris Tušek, Melita Štrbić, Krešimir Parat, Željko Novaković, Sunčica Bajić, Marijan Dilberović i Danijela Stepić te tajnicom Nikolina Bibić.

Na zatvorenom dijelu Vlada RH donijela je Odluku o izmjeni Odluke o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2016. godinu. Sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama Odluka je klasificirane stupnjem tajnosti 'vrlo tajno' pa je Ured predsjednika Vlade nije u mogućnosti objaviti.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga Ured Predsjednika Vlade 'nije u mogućnosti objaviti tu točku u cijelosti'.

22. travanj 2024 20:32