StoryEditorOCM
4 kantunaSVJEDOCI TRAGEDIJE

Mladi zadarski pjevač pokušao je spasiti mladiće iz Audija. Jure Brkljača: "Nisam napravio nikakvo herojsko djelo, samo sam htio pomoći..."

Piše IN
6. svibnja 2020. - 12:13

U noći strašne tragedije koja je pogodila Zadar, kad su s Audijem 6 četvorica mladića u zadarskoj luci upali u more, od kojih su dvojica preminula, na mjestu nesreće slučajno se zatekao poznati mladi zadarski pjevač Jure Brkljača. On je u ponedjeljak navečer s prijateljem Lovrom Bubalom bio u šetnji Murajem kad je oko 23.20 vidio kako automobil na cesti ispod njih slijeće u more. "Automobil je skrenuo s ceste, mislim da mu je pukla guma, ali je skrenuo i udario u stup ili brod ne znam, ali negdje je još udario i pao u more" kazao je Jure.

image
Jure Brkljača
 
Damjan Tadic/Cropix

Shvativši što se događa Jure i Lovre su dotrčali do obale. Kad su se približili vidjeli su u moru jednog mladića koji pokušava izaći na rivu. Rekao im je da su još trojica momaka u autu. Lovre, jedan stariji čovjek koji se zatekao u blizini i Jure, mladića su izvukli vani. Potom su on i Lovre skočili u more u namjeri da pokušaju spasiti trojicu mladića zarobljenih u potonulom autu.

Nisu nažalost uspjeli. Automobil je bio na osam metara dubine, a od noći, nafte koja je iscurila iz auta i podignutog mulja, pod morem se ništa nije vidjelo.

- Već dva dana me zovu sa svih strana zbog toga, ali ja o tome ne želim davati nikakve izjave. Jednostavno mi je neugodno da se moje ime uopće spominje u ovakvoj tragediji zbog obitelji tih mladića – kaže nam Jure Brkljača koji je na svojoj Facebook stranici objavio kratki post izražavajući sućut obitelji jer se slučajno zatekao na mjestu događaja. Tako je javnost i doznala da je u ponedjeljak kasno navečer bio na Liburnskoj obali.

- Ja tu stvarno nisam bitan. Dogodila se velika tragedija. Postupio sam kao što bi vjerujem svi u mojoj situaciji. Pokušao sam pomoći koliko sam mogao i nekoga spasiti. Ne mislim da je to ikakav herojski čin, ništa spektakularno, nego normalno, ljudski. Napravio sam ono što bi i drugi da su bila na mom mjestu. Nažalost, nismo mogli svima pomoći... – kazao nam je nevoljko Jure zamolivši nas za razumijevanje jer ne želi da se pomisli kako koristi ovu tragediju da bi se na bilo koji način promovirao.

Naprotiv, interes medija i telefonski pozivi stvaraju mu veliki pritisak. Nakon što je izašao iz mora, Jure je s prijateljem mokar otišao kući. Policija, hitna pomoć, vatrogasci i ronioci su, kaže, došli u rekordnom roku, ali nije htio ostati i davati izjave u vezi događaja. Samo je htio pomoći...

03. svibanj 2024 15:40