StoryEditorOCM
4 kantunaPOZNAT POLICIJI

Mladić A.R. je iz Sukošana, živio na Novom Bokanjcu; Očevidac: "Te strašne scene će me pratiti; odlomljeni udovi, jaukanje... Želimo znati što se dogodilo!"

Piše Lada Burčul
9. kolovoza 2022. - 12:47

„Ne ponovilo se, da nikada ne vidim što sam sinoć vidio. To su strašne scene koje će me pratiti. On se raznio. Ne znam čime. Prvo je bila eksplozija koja je proparala tišinu gore od groma. Onda jauci. Ljudi su izletjeli iz kuća, pokušali pomoći. Ja sam baš bio vani, sve vidio..."

Tako nam je u utorak govorio stanar iz jedne od privatnih kuća na Poljani Jurja Dragišića na Novom Bokanjcu u Zadru, gdje je samo nekoliko sati prije toga, u noći, eksplodirala naprava pri čemu je teško ozlijeđen 31-godišnji A.R.

Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i šire od Novog Bokanjca, a prvi susjedi gusto naseljene četvrti izletjeli su na ulicu. To se dogodilo malo prije ponoći u ponedjeljak.

- Svi danas govore da je imao tromblon u rukama. Ja to ne znam. Samo znam da su rane bile strašne, da mu je ruka bila otkinuta, noga isto kao da je nije bilo… onako, u polumraku, o tijelu da i ne govorim. Odmah smo zvali Hitnu, policiju, a sami smo mladiću pokušali pomoći, da ga održimo na životu do njihovog dolaska. Jaukao je od strašnih bolova – kazao nam je susjed.

Mladić je prevezen u bolnicu i odmah je operiran. Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja, s amputacijom ruke i drugim, po život opasnim ozljedama.

Kvart u kojem se eksplozija dogodila, točnije Poljana Jurja Dragišića na Novom Bokanjcu, gusto je nastanjena, obiteljske kuće se naslanjaju jedna na drugu, a na većini pomno uređenih fasada stoji i oznaka o iznajmnjivanju apartmana. Stranih gostiju je, sudeći po parkiranim automobilima, solidan broj. Jedan s kojim smo pokušali razgovarati u potpunom je šoku, dok drugi stanari i iznajmljivači, koji nisu direktno vidjeli strašne scene u ponedjeljak navečer, nisu na jednak način doživjeli tragediju.

- Mi imamo goste. Ovo je mirna četvrt, uljuđena, uredna. Ne znamo što se točno dogodilo i nećemo osuđivati nikoga, no strašno je da bilo kakva eksplozivna naprava bude u nečijim rukama, pa tako i ovdje. Većina je mislila da se dogodio udar groma, jer ih je bilo nekoliko baš istoga dana, po županiji, čak su požare uzrokovali – kaže nam bračni par iz obiteljske kuće.

Ozlijeđeni mladić je, prema našim saznanjima, iz Sukošana, a neko je vrijeme živio u Kanadi. Po povratku se nastanio u kući na Novom Bokanjcu, koja izgleda nedovršeno. Živio je sam, imao je psića.

„Slobodna Dalmacija“ je o njemu svojedobno pisala, bio je „policijski znanac“ zbog kaznenih djela vezanih uz narkotike.

U zadarskoj bolnici kažu da je njegovo stanje stabilno, ali da je u životnoj opasnosti.

27. travanj 2024 03:07