StoryEditorOCM
4 kantunaIZBORNA PRAVILA

Na birališta 5. srpnja ponesite vlastitu kemijsku olovku, maske će biti obavezne,a građani koji su u samoizolaciji glasati će na kućnim vratima!

Piše A.B.K.
29. lipnja 2020. - 10:50

Nakon konzultacija s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Državno izborno povjerenstvo će danas u 13 sati objaviti pravila kako će se glasati na dan izbora s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Također će propisat način na koji će svoje ustavno biračko pravo moći obaviti osobe koje su u izolaciji.

Podsjetimo trenutno ih je u samoizolaciji preko 2300, a među njima i mnogi koji se nalaze na listama kandidata za Sabor. 

Kako se doznaje građanima koji su u samoizolaciji, a žele glasati na parlamentarnim izborima 5. srpnja, članovi biračkih odbora će doći na kućna vrata. Tu će, na samim ulaznim vratima uz poštivanje svih mjera zaštite i razmaka od članova biračkog odbora, glasati. Birači u izolaciji prije će se morati najaviti biračkom odboru.
Ako je riječ o nepokretnim osobama birački odbor će ući u njihove prostorije kako bi i ti birači mogli iskoristiti svoje pravo glasa.

Kad je riječ o izlasku ostalih građana na birališta svi će morati ponijeti vlastitu kemijsku olovku, a preporuka će biti da nose i masku na licu.

Maske će također nositi i članovi biračkog odbora. Na ulazu na biračko mjesto bit će i obavezna dezinfekcija ruku.

20. travanj 2024 03:22