StoryEditorOCM
4 kantunaKAKO JE POŽAR IZAZVAO KAOS NA AUTOCESTI

Na ENC prolazu u Pirovcu nitko nije vozače upozoravao da idu prema vatri i dimu! Zaposlenik: Vi turisti ste stoka!

22. kolovoza 2017. - 17:53
autoput požar

Zbog niza požara koji od ponedjeljka ujutro bijesne diljem jadranske obale i zaleđa, dobar dio dana bile su zatvorene pojedine dionice autoceste A1, između čvorova Šibenik i Pirovac u smjeru Zagreba, čvorova Benkovac i Pirovac u smjeru Dubrovnika te od čvora Zadar II do čvora Pirovac. 

Kako je još u ponedjeljak izvijestio HAK i kako su novinari izvještavali s terena, neki vozači su u panici autocestom vozili u suprotnom smjeru kako bi pobjegli od požara. HAC je oko 16 sati objavio da su prestali naplaćivati cestarinu na trima naplatnim postajama te su dignute rampe za slobodan prolaz.

O kaosu na cestama svjedočili su mnogi građani i turisti, a kako je to zbilja izgledalo ispričao nam je Kristijan iz Osijeka koji se telefonski javio u redakciju. On je, naime, tad još neupoznat sa situacijom kao i brojni drugi vozači u tom trenutku, krenuo za Zagreb autocestom s izlaza Pirovac. No, kad je došao na naplatne kućice, na ENC prolazu nije bilo niti jednog djelatnika HAC-a koji bi ga upozorio na to da put prema Zagrebu znači put u vatru i dim. S druge strane, oni koji su uzimali obične kartice upozoravani su da mogu ići samo prema Splitu.

Naravno, to je uzrokovalo kaos zbog kojeg su vozači, izašavši na autocestu u smjeru koji više nije bio dozvoljen, bili zbunjeni, okretali u panici od dima, vozili u suprotnom smjeru, prepriječili se vatrogascima…

Kako je posvuda sukljao dim i vozači su vozili u svim smjerovima, Kristijan se vratio na naplatne kućice Pirovac i službenika zaduženog za vozače koji prolaze kroz ENC pitao zašto ne upozoravaju vozače da je cesta zatvorena jer se promet definitivno ne odvija normalno.

- Vi turisti ste stoka - odgovorio mu je kratko zaposlenik.

Kristijan je o svemu odmah obavijestio policiju na broj 112, a odmah je nazvao i HAC da ih upozori kako se na ključnim mjestima ljudima ne pružaju nužne informacije.

- Vladao je kaos. Osnovni problem bio je komunikacija i pružanje informacija. Čudo da ljudi nisu poginuli - rekao nam je Kristijan.

19. travanj 2024 23:32