StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO XXL: "OD BRANIMIRA DO BRANIMIRA"

Na jubilarnoj desetoj rekreativnoj biciklijadi sudjelovalo oko 1100 biciklista

Piše Zadarski.hr
8. travnja 2018. - 16:02
biciklijada6-080418

Tradicionalno, desetu godinu zaredom, započela je jedna od najbrojnijih lokalnih biciklijada “Od Branimira do Branimira” duga 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag. Na prvoj biciklijada sudjelovalo je tek stotinjak biciklista, a na jubilarnoj desetoj rekreativnoj biciklijadi u nedjelju okupilo se oko 1100 biciklista, profesionalaca, amatera i obitelji s djecom.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života.

- Ovom manifestacijom potičemo na kretanje, budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na našu manifestaciju te prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, rekla nam je Vlatka Vučić-Marasović, glasnogovornica organizatora inicijative Zadarske županije.

Uz Zadarsku županiju i Grad Nin, organizaciji biciklijade doprinijeli su PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar, TZ Grada Nina i Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru. U Ninu je sve bicikliste dočekao topli obrok kojeg je pripremio kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevom.

Sretne ruke bio je Daniel Štefulić koji je od sponzora Calimero sporta dobio biciklu.

U isto vrijeme, u 11 sati s Branimira je krenula tradicionalna manifestacije "1000 koraka kroz 1000 ulica" u organizaciji Udruge za rekreaciju žena "Relax". Akcija pješačenja okupila je oko stotinjak žena, a uključila su se i društva za sportske rekreaciju "Kissa" iz Paga Kissa i "Luna" iz Benkovca koji su isto u nedjelju organizirali akcije pješačenja i vježbanja.

 

09. svibanj 2024 12:56