StoryEditorOCM
4 kantunaU TURNJU ‘VRUĆE‘

Na mjesto gdje je Turanjac zazidao put do mora u ponedjeljak došao komunalni redar; geodeti i pravnici utvrđuju vlasništvo, načelnik sprema rušenje

Piše L.B.
4. listopada 2021. - 13:11

Komunalni redar iz Općine Sv. Filip i Jakov izašao je na teren u ponedjeljak ujutro, na mjesto gdje je u subotu u Turnju muškarac sazidao zid cijelom širinom puta prema moru, o čemu smo u subotu izvještavali.

- Bio je danas komunalni redar, razgovarao je s obje strane, sada radi zapisnik s fotografijama i sve to ćemo predati pravnoj službi, točnije odvjetniku, jer ovo je preozbiljna stvar. Imamo pitanje vlasništva, već sam kazao da, ako taj dio puta prema moru, koji je zagrađen i sada neprohodan, zemljišno-knjižno pripada Općini, zid će biti srušen odmah. To su putovi prema obali, ali mi kao Općina moramo biti oprezni i na Sudu utvrditi detaljno čije je vlasništvo – kazao je u ponedjeljak načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.

On je već istaknuo da prije provjere vlasništva nikakve radnje neće poduzimati, iako je put zatvoren.

Čovjek koji je napravio zid, širok dva metra i visok jedan metar, smatra, neslužbeno se doznaje, da se radi o njegovoj parceli, no „druga strana“ u narušenim međususjedskim odnosima smatra da ima njegovog vlasništva na tom putu.

Ima uz obalu puno takvih putova koji su knjiženi u sklopu čestica, a načelnik Pelicarić kaže kako su se ovakvi sporovi smanjili za 90 postro od kada je napravljena obnova zemljišnih knjiga u nekim od mjesta u općini Sv. Filip i Jakov, poput Raštana. Obnova zemljišnih knjiga radi se i u mjestima Sikovo, Turanj i Sv. Petar, te se uskoro očekuje rasplet „slučaja Turanj“.

Policija, koja je u subotu reagirala na poziv mještana, slučaj je prepustila na rješavanje nadležnoj Općini.

19. travanj 2024 01:12