StoryEditorOCM
4 kantunaNESTAJE BIVŠA VOJNIČKA MENZA NA VIŠNJIKU

Na prostoru derutne zgrade niknut će restoran s terasom, poslovne prostore dobit će sportski savezi i KK Zadar, a konačno je poznato i gdje će biti smješten Muzej košarke

2. svibnja 2019. - 10:40
visnjik5-300419

Zgrada nekadašnje vojničke menze ostala je jedini zapušteni, devastirani, grafitima išarani i potpuno neupotrebljivi prostor u obuhvatu Sportskog centra Višnjik. Tome se bliži kraj, na Višnjiku je osmišljen plan kojim će oronula zgrada konačno dobiti novi izgled i namjenu.

-Pripremamo javni natječaj za taj prostor koji je osmišljen kao buduća višenamjenska "recepcija Višnjika" u kojoj će svoj dio prostora imati važne sportske institucije. Radi se o 500 četvornih metara prostora koji s jedne strane graniči s Dječjim parkom, a s druge strane s dvoranom Krešimira Ćosića. Jedan dio prostora će biti namijenjen za ugostiteljstvo, a svoje će prostorije dobiti i Županijski i Gradski sportski savez, te KK Zadar, dok će samo jedan manji dio uredskog prostora koristiti i ŠC Višnjik, najavljuje direktor "Višnjika" Denis Karlović.

Ali, to nije sve:

-S bočne strane ugostiteljskog objekta predviđena je izgradnja Muzeja košarke. Projekt za unutrašnjost Muzeja košarke već postoji, ali ovo je kudikamo bolje rješenje od dosadašnjeg po kojemu smo brojne već prikupljene eksponate trebali izložiti u dijelu sadašnjeg Press centra. Tu će biti i četiri pulta za prodaju karata, fun shop KK Zadra i prostorije za navijače. Već iz kvadrature i namjene budućeg prostora, jasno je da bi sadašnja neupotrebljiva prizemna zgrada trebala dobiti i dodatni kat, jer se tek tako može osigurati potrebna površina uredskih i poslovnih prostora. -Da, bit će to dvije razine s potpuno odvojenim ulazima. Treba naglasiti da se pod "ugostiteljstvom" ne podrazumijeva malo veći kafić. Radi se o ozbiljnoj investiciji u restoran s terasom od 200 četvornih metara koja gleda prema Dječjem parku.

-Postoji li procjena visine ulaganja?

-Svatko tko se želi javiti na javni natječaj morat će "Višnjiku" dostaviti bankovno jamstvo na sedam milijuna kuna kao dokaz poslovne sposobnosti za realizaciju projekta. Naši poslovni prostori od 1.000 kvadratnih metara ukupno u sklopu bazena, su već iznajmljeni, neki od njih se trenutno uređuju i za mjesec dana će biti u funkciji. Kako je taj posao privođen kraju, pažnju je počeo privlačiti prostor bivše menze za koji sada postoji jako veliki interes. Dosta je zainteresiranih ljudi dolazilo na razgovore, ali smo utrošili nešto vremena dok nismo usuglasili namjenu tog prostora. Sada je sve riješeno, pravnici usuglašavaju tekst javnog natječaja i čim se to obavi, idemo u objavu, zaključuje Denis Karlović.

Direktor "Višnjika" posebno podvlači da će "svaki korak u ozradi projektne dokumentacije morati dobiti suglasnost "Višnjika", jer nam je vrlo bitno kako će ta zgrada izgledati i kako će se uklopiti u prostor Sportskog centra".

 

Osiguran milijun kuna za dovršetak Teniskog centra

Ovog će mjeseca na teniskim terenima u sklopu Višnjika biti održana dva natjecanja: veliki međunarodni veteranski turnir i prvenstvo Hrvatske za uzrast do 14 godina.

-Riješena je rasvjeta za svih 10 teniskih terena od čega će tri biti betonska. Za dovršetak i uređenje ta tri betonska terena od Središnjeg državnog ureda za sport na javnom smo natječaju dobili 500.000 kuna. Osim toga, preko sponzora Hrvatskog teniskog saveza osigurali smo 400.000 kuna za završni sloj tri betonska terena, a nama nakon toga preostaje još hortikulturno urediti okoliš teniskih terena, najavljuje direktor Denis Karlović.

26. travanj 2024 12:29