StoryEditorOCM
4 kantunaHOĆE- NEĆE

Na Višnjiku nitko ne odbija cijepljenje jer se tamo dobivaju samo Pfizer i Moderna. Zato su ambulante obiteljske medicine skroz druga priča...

Piše AVŠ
22. travnja 2021. - 14:39

Na Višnjiku, zadarskom punktu za masovno procijepljivanje građana, cijepljenje se odbija tek u sporadičnim slučajevima kojih je do sada zabilježeno svega nekoliko. Razlog je lako pretpostaviti: građani se na Višnjiku cijepe isključivo Pfizerovim ili Moderninim cijepivom. Do prošlog tjedna tamo su bila otvorena dva radilišta, a otkako je krenulo i docijepljivanje s drugom Pfizerovom dozom, otvorene su dvije linije i četiri radilišta. Prije se cijepilo 200 pacijenata dnevno, sada već 400, a radi se u dvije smjene.

S druge strane, u ambulanama obiteljske medicine kojima je podijeljeno AstraZenecino cjepivo, obijanja su masovna.

- Apsolutno svi pacijenti koje sam nazvala, a zovem po redu, odbili su cijepljenje s AstraZenecom. Od nedavno počeli su odbijati I Jhonsonovo. Sve ono što se plasira u medije utječe na izbor cjepiva. Svi moji pacijenti odabrali su Višnjik zbog Pfizera – priznala nam je jedna zadarska doktorica obiteljske medicine koja je dodala kako joj nadreženi predbacuju što iz njene ambulante na cjepljenje stižu samo mlađi pacijenti, no oni su ti koji, za sada, jedini ne biraju- kazala nam je jedna zadarska liječnica obiteljske medicine koja pacijente šalje na Višnjik.

23. travanj 2024 23:43