StoryEditorOCM
4 kantunaIGRAJ ZADRE VOLIM TE

Nadzorni odbor ima genijalnu ideju: Sagadin traži 100.000, testovi za COVID 19 su 250.000, treba platiti igrače - ajmo u kredit od 3,5 milijuna kuna!?

Piše Predrag Opačić
8. veljače 2022. - 21:57

Cijelu sumornu političku jesen činilo se da će se na Zadar sručiti nebo ako u Gradskom vijeću bude ili ne bude izglasan najprije rebalans, a onda i proračun za 2022. godinu. Izgledalo je kao da budućnost grada visi o jednom jedinom končiću poznatom kao „tri milijuna za Košarkaški klub Zadar”.

Letjelo je perje, sve se kako-tako smirilo, u Nadzorni odbor KK Zadra ušli su neki novi ljudi, pa sljedećeg tjedna treba očekivati da klupski direktor Željko Žilavec privede kraju proceduru izbora novog sportskog direktora, te voditelja marketinga i PR službe. Tek treba vidjeti hoće li ta procedura suštinski biti išta drugačija od one koju je Klub provodio pod nadzorničkim okom HDZ-a.

Ima nešto što je sigurno ostalo isto: ispod radara javnosti prošla je činjenica da Nadzorni odbor ozbiljno razmatra ideju o - podizanju kredita od tri i pol milijuna kuna radi normalnog funkcioniranja Kluba! Dakle, novi su nadzornici najprije zatražili potpunu i nezavisnu reviziju poslovanja, a sada im je na stolu formula za spas sezone u vidu kredita kojeg bi, valjda, uzeo KK, a za njega jamčio Grad Zadar.

Definitivna odluka o zaduživanju još nije usvojena, ali je iscurila informacija da dio članova Nadzornog odbora misli kako bi kredit mogao biti vraćen do kraja godine jer se računa na navodni dug Croduxa po marketinškom ugovoru između te tvrtke i KK Zadar.

S kakvim se sve financijskim dubiozama sudara novi Nadzorni odbor vidljivo je iz podatka da odavno zaboravljeni slovenski trener Zmago Sagadin od Kluba ovrhom potražuje svojih oko 100.000 kuna, a u Klubu procjenjuju kako bi ih testovi na COVID 19 mogli koštati oko 250.000 kuna, za radnu zajednicu bi se moralo osigurati preko 800.000, za igrače i nekoliko milijuna kuna...

-Kao u svakoj firmi, razgovarali smo i razgovarat ćemo o poslovanju i financijskim poteškoćama Kluba, ali ništa konkretno još nije dogovoreno, izjavio nam je predsjednik NO Ante Rubeša.

Naravno, spomenut je i stari dobri rebalans gradskog proračuna kao tradicionalna slamka spasa, ali je na kraju ta ideja odbačena kao „političko samoubojstvo” za one članove Nadzornog odbora koji su prije kojih dva-tri mjeseca žestoko zatezali konop upravo oko – rebalansa kojeg je tada predlagao „inventivni” HDZ! Kredit makar zvuči drugačije od tog prokletog rebalansa, ali tri milijuna su tri milijuna.

26. travanj 2024 06:15