StoryEditorOCM
4 kantunaUPRAVNA VIJEĆA

Nagrada za nove partnere: Nenad Klarić (HSPAS) imenovan u Upravno vijeće Doma zdravlja, a Vesni Paleki će u Natura Jaderi predsjednik biti Zoran Šikić

Piše P.O.
30. studenog 2021. - 21:40

Župan Božidar Longin je 16. i 17. studenoga potpisao nekoliko rješenja o imenovanju novih članova ili predsjednika upravnih vijeća nekih županijskih ustanova. Jedina uočljiva promjena, makar kada je o stranačkoj pripadnosti riječ, odnosi se na HSPAS čijih se dvoje članova probilo među „županijske upravljače”.

Nenad Klarić, koji je na prošloj sjednici Županijske skupštine, podržao većinu HDZ-ove koalicije, postao je član Upravnog vijeća Doma zdravlja, a njegova stranačka kolegica Vesna Paleka ušla je u Upravno vijeće Natura Jadere.

U toj je županijskoj ustanovi došlo i do drugih promjena: za novog je predsjednika Upravnog vijeća postavljen Zoran Šikić i to umjesto Ivice Pintura, a umjesto Marija Baričevića novi je član UV-a postao Antonio Radović. Međutim, Pintur i Baričević su našli „zamjenska mjesta”: Baričević je postao član UV Županijske uprave za ceste, a Pintur je „preselio” u UV Zavoda za hitnu medicinu. Prvi čovjek njihove stranke, Mate Lukić, trebao bi biti predsjednik Upravnog vijeća županijske Agencije za ruralni razvoj, pa se stječe dojam da je HSP najveći dobitnik u ovom resetiranju upravnih vijeća.

U ŽUC-u predsjednik UV-a će i dalje biti Željko Dilber, a članovi su Antonio Vrkić, Mario Baričević, Marin Pernjak i Krešimir Laštro.

U Upravno vijeće Specijalne bolnice Biograd imenovani su Vanja Čvrljak i Tajana Buljat, a u UV ustanove Ljekarne Zadar Mario Vrselja i Katarina Miletić.

Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu kao predstavnik osnivača postao je Šime Rušin, a članovi su još i dr.sc. Franka Krajnović, Tajana Buljat, Ivica Pintur i Antun Čačić. U ovom sastavu Upravno vijeće je svoju prvu sjednicu održalo u utorak.

16. travanj 2024 21:28