StoryEditorOCM
4 kantunaRUŠEVINE I STROJEVI

Nakon godina sudovanja dobili su zeleno svjetlo: komunalno redarstvo može ukloniti gostionu "Putnik" na Relji i bager Nikše Milinkovića u Diklu

Piše AVŠ
12. listopada 2021. - 13:13

Nakon brojnih sudskih i upravnih postupaka koji su vođeni oko ta dva predmeta, gradsko komunalno redarstvo konačno ima otvorene ruke za izvršenje, odnosno, uklanjanje jedne ruševine i jednog napuštenog stroja u Diklu.

Uklanjanje ruševine odnosi se na nekadašnju gostionu “Putnik” kraj zgrade Poliklinike koja već godinama predstavlja opasnost za prolaznike i komunalni problem u tom dijelu grada.

- Nakon niza postupanja komunalnog redarstva očekujemo da ugovoreni izvođač uklanjanja ruševina postupi po njihovom nalogu- kazao je resorni pročelnik Upravog odjela za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela.

Drugi zadatak je uklanjanje napuštenog radnog stroja koji blokira prilaz kompleksu stambenih zgrada u Diklu. I u tom predmetu komunalno redarstvo posljednjih godinu i pol dana odradilo preko četrdeset administrativnih postupanja. Izvođač će se tražiti putem javnog poziva, a doznajemo kako je sporni predmet napušteni bager kojim je Nikša Milinković prije desetak godina blokirao prilaz parceli dok se sporio s Gradom Zadrom.

26. travanj 2024 10:08