StoryEditorOCM
4 kantunaSKRIVAO SE

Nakon što je pijan ‘pokupio‘ ženu i pobjegao, direktor komunalnog društva iz Polače zaključao se u općinsku zgradu: ‘Bio je crven kao pomidor‘!

Piše Božana Sviličić
7. travnja 2021. - 09:17

Policija je u nedjelju poslijepodne na Uskrs ispred zgrade Općine, gdje se zaključao u bijegu pred zakonom, uhitila 48-godišnjeg direktora komunalnog društva iz Polače Stipu Prtenjaču. Općinski djelatnik se tamo skrio nakon što je pijan automobilom Peugeot zadarskih oznaka oko 16.50 sati izašao iz trake i 'pokupio' 47-godišnju mještanku koja je uz cestu gurala bicikl. Brojni očevici koji su se zatekli na mjestu događaja tvrde kako je Prtenjača, koji je slomljenu ženu ostavio da zapomaže na cesti, iz zgrade Općine, gdje se zaključao, izašao 'crven kao pomidor' na nagovor načelnika Općine Tomislava Prtenjače.

- Čuo sam jutros za nesreću, ali nemam komentara. Mogu samo reći da je istraga još u tijeku i da policija utvrđuje sve okolnosti nesreće. Prije nego što policija završi istragu ne mogu ništa komentirati. Kroz ovaj tjedan ćemo sve definirati kada završi istraga. Zasad ne znam što se dogodilo, nisam bio tamo – rekao je načelnik Općine Polača, iako mještani, koji su se tamo zatekli, navode kako je trebalo dosta vremena da svog prezimenjaka nagovori na predaju.

Prije skrivanja u općinskoj zgradi, direktor općinskog komunalnog društva pobjegao je u Lovačku kuću. Sve to gledala su na obližnjem nogometnom igralištu djeca nogometnog kluba čiji je Stipe Prtenjača direktor.

- Djeca su gledala kako ga načelnik nagovara da izađe iz zgrade. Kada je konačno izašao bio je sav zajapuren i crven kao pomidor. Ubrzo je došla policija i na licu mu mjesta izmjerila količinu alkohola te ga uhitila. Mi smo u mjestu bijesni, ali nismo iznenađeni jer nije ovo prvi ekces. Što reći uostalom o situaciji kada se žena ostavi na cesti teško ranjena. Kakva to osoba mora biti - pitaju se mještani Polače.

Nakon što je udarena automobilom, žena koja je u rodno mjesto Polaču došla za blagdan iz Italije, gdje inače živi, zapomagala je na cesti.

- Ona je zvala u pomoć, dosta dugo je vikala, nakon čega je jedan čovjek koji ju je pronašao pozvao hitnu pomoć - rekli su Polačani. Liječnička pomoć pružena joj je u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede. U uadru automobila joj je navodno slomljena noga.

Prema izvještaju policije sumnja se da je do prometne nesreće došlo nakon što je 48-godišnjak prešao na suprotni kolnički trak, gdje je potom sišao na zemljanu površinu i udario u 47-godišnjakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika i pored sebe gurala bicikl. Nakon toga je napustio mjesto događaja, a da teško ozlijeđenoj osobi, u opasnosti koju je sam prouzročio, nije pružio pomoć, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio hitne službe.

- Vozač je naknadno pronađen, te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo Nepružanje pomoći. U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će 48-godišnjak, uz kaznene prijave biti predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - rekli su u zadarskoj policiji.

Stipe Prtenjača došao je u središte javnosti nakon što je prošle godine postavljen na mjesto direktora Komunalnog društva Polače umjesto Ivane Bobanović koja je smijenjena I koja je zbog toga podignula tužbu protiv Općine. Bobanović je međutim izgubila spor u kojem je načelnika optužila za šikaniranje s namjerom zapošljavanja šire obitelji 'Prtenjača' u Općini.

Načelnik je zapošljavanje prezimenjaka Prtenjače pak tada obrazložio riječima da je riječ o 'visokomoralnoj osobi'.

18. travanj 2024 22:22