StoryEditor
4 kantunaOTKRIVAMO: NEVJEROJATNE OKLONOSTI SMRTI 20-GODIŠNJE STUDENTICE NA VOŠTARNICI

Nakon što je pušila 'travu' dva dana joj je bilo loše. Mislili su da je mamurna, ali je tek nalaz obdukcije sve šokirao!

Piše Ivica Nevešćanin
16. lipnja 2019. - 23:01
pokusaj_ubojstva3-180519 (1)

Dvadesetogodišnja djevojka koja je u petak 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice, duže je vrijeme bolovala od akutne leukemije koja je najvjerojatnije i uzrok njene iznenadne smrti.

POLICIJA ISTRAŽUJE SMRT Studentica (20) umrla u Zadru pod sumnjivim okolnostima! 

Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se uvijek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre.

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju djevojke znat će se tek nakon završetka vještačenja njene krvi i dobivanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se točno znao  uzrok smrti.

Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog.

Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu travu otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom negdje vani "zapaliti", a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici. Upoznali su se prije mjesec dana, a družili su se zadnji tjedan. U njegovom stanu su i prespavali. 

Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka se požalila na nesnošljivu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Međutim njezin prijatelj je to smatrao posljedicom mamurluka od večeri prije, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć. Njegov 24-godišnji cimer vidio je da se nešto čudno događa, ali nije htio puno zabadati svoj nos, jer su 22-godišnjak i djevojka bili u drugoj sobi. 

U petak ujutro djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

U pretresu stan dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, koji nije bio izravno upleten u ovaj događaj, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog. Protiv njegovog 22-godišnjeg cimera i prijatelje stradale djevojke policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći.

Temeljem naloga suca istrage policija je pretresla i stan 21-godišnje dilera na Stanovima. Kod njega su pronašli 27 grama marihuane namijenjene prodaji, digitalnu vagu i manji novčani iznos. Prilikom pretresa stana policija je zatekla njegovog 22-godišnjeg prijatelja u posjedu manje količine marihuane, a neposredno prije ulaska u stan zatečen je još jedan 22-godišnjak koji je upravo bio kupio manju količinu trave. Zbog prodaje droge i posjedovanja droge namijenjene prodaji policija je protiv 21-godišnjaka podnijela kaznene prijave. Zanimljivo je da su svi mladići uključeni u ovaj tragičan događaj, diler i kupci marihuane, kao i cimeri na Voštarnici, dakle sva petorica, s područja Imotske krajine. 

Neobične okolnosti smrti 20-godišnje studentice uznemirile su zadarsku javnost koja je od početka dobivala vrlo malo informacija o okolnostima događaja. Razlog tome je što je policija istragu vodila u više smjerova sumnjajući u nekoliko različitih kaznenih djela, sve dok nisu dobili preliminarne nalaze obdukcije koji su otkrili da je djevojka bila u smrtonosnoj fazi teške bolesti. Pitanje je koliko bi takvom njenom zdravstvenom stanju pomoglo da je dan ranije došla u bolnicu, odnosno da je 22-godišnjak hitnu pomoć pozvao u četvrtak.

Policija je izuzela i marihuanu koju je djevojka uživala prije nego što joj je pozlilo. U njoj su pronađeni opijati, ali kolika je točno bila količina psihoaktivne supstance (THC), znat će se tek nakon završetka detaljnog vještačenja. 

Izdvojeno

08. srpanj 2020 06:47