StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE SE JAVLJAO POLICIJI UOČI UTAKMICE KK ZADRA

Navijaču "Tornada" mjesec dana zatvora!

Piše B.S.
30. srpnja 2019. - 19:51
9192324

Pripadnik navijačke skupine “Tornado”, 31-godišnji Zadranin N.M. osuđen je na mjesec dana zatvora jer je prekršio zaštitnu mjeru kojom mu je određena jednogodišnja zabrana prisustvovanja svim košarkaškim utakmicama u kojima sudjeluje Košarkaški klub „Zadar” na području cijele Hrvatske i u inozemstvu.

Uz to se u tom vremenu prije svake utakmice “Zadra” morao javljati i u nadležnu policijsku postaju, što nije učinio pa mu je na Općinskom sudu u Zadru određen pritvor.

Mjeru je prekršio tijekom košarkaške utakmice između KK „Cedevita“ i KK „Zadar“ 29. prosinca prošle godine u Zagrebu kada se nije javio policiji, niti je izvijestio o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme odigravanja utakmice kao i za vrijeme isteka dva sata nakon završetka utakmice.

Ta mu je zaštitna mjera izrečena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu gdje je proglašen krivim jer je ranije tijekom utakmica bacao predmete u natjecateljski prostor, te pjevao pjesme ili dobacivao poruke čiji sadržaj ukazuje ili potiče na mržnju na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

- Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne Sud na strani okrivljenika nije našao olakšavajuće okolnosti dok je kao otežavajuću cijenio raniju osuđivanost. Radi se o specijalnom povratniku i to osobi koja je pod uvjetom, pa kako uvjetna osuda nije postigla svrhu sud mu je izrekao kaznu zatvora u visini posebnog minimuma držeći da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja kako u smislu specijalne, naime da okrivljenik neće ubuduće činiti ovakve prekršaje, tako i u smislu generalne prevencije - obrazložila je u presudi sutkinja Magda Troskot navodeći kako je 31-godišnjak dvije godine ranije pravomoćno proglašen krivim za iste prekršaje.

“Sud smatra da će se svrha postići kaznom zatvora”, zaključila je u obrazloženju nakon što je presuda objavljena na Općinskom sudu u Zadru.

20. travanj 2024 00:25