StoryEditorOCM
4 kantunaHDZ JEDVA IMA VEĆINU

Ne stišava se bura oko ‘nove većine‘ u Županijskoj skupštini: "Željko Perica nije prebjeg, on je HDZ-ovu koaliciju podržao iz kurtoazije!"

Piše L.Burčul
22. listopada 2021. - 17:00

- Nikakav prebjeg, samo kurtoazna pristojnost uz zrno neiskustva - komentirao je dr. Ivica Žuvela potez vijećnika sa svoje Nezavisne liste, Željka Perice, koji je u petak svojim glasom podržao izbor dr. Zorana Šikić na mjesto predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije. Kako je poznato, ostavku je na to mjesto prethodno dao "kapovićevac" Antonio Vučetić, čime je HDZ ostao bez većine. S Vučetićem su u Klubu vijećnika bili Milan Stojanov i Marko Klanac, čime je HDZ ostao bez tri glasa.

Iako su HDZ-ovoj koaliciji bila dovoljna dva glasa za većinu, koja su - očekivano - osigurali novoizabrana vijećnica s nedavnih "manjinskih" izbora Rajka Rađenović (SDSS), te "prebjeg" iz Domovinskog pokreta Nenad Klarić koji je prešao u HSP AS, neočekivano je ruku za HDZ podignuo i Željko Perica, nezavisni načelnik Općine Stankovci, vijećnik s nezavisne liste dr. Ivice Žuvele u Županijskoj skupštini.

Stoga je dr. Žuvela u petak u kuloarima izjavio da Perica "nije prebjeg".

- Kurtoazna pristojnost, s malo neiskustva. To je bila samo stvar nekoordinacije. Uzus je da je oporba protiv, on je samo ispoštovao proceduru po kojoj su svi u konačnici glasovali i za izbor Davora Čerkuča za potpredsjednika Skupštine - kazao je dr. Žuvela.

Sudeći po nastavku sjednice, dr. Žuvela je tek djelomično "umirio" svog vijećnika, jer je Perica najprije bio uz vladajuće pri glasanju, dok za neke točke kasnije ipak nije dignuo ruku.

Tako je HDZ-ova koalicija ostala na najtanjoj mogućoj većini od 20 glasova u Skupštini koja broji 38 vijećnika, s obzirom da je ruka Željka Perice očigledno nesigurna. 

17. travanj 2024 15:56