StoryEditorOCM
4 kantunaŠOK & NEVJERICA

Žilić: "Ne znam zašto sam izbačen iz stranke, slučajno sam saznao za to". Ovim potezom Domovinski pokret ostaje bez vijećnika u Županijskoj skupštini!

Piše L. Burčul
15. siječnja 2022. - 17:38

- Ne znam zašto sam izbačen iz stranke. Nemam niti ideju koji bi to razlog mogao biti. Ja ne mogu vjerovati da se ovo uoće događa, nakon cijelog mog angažmana u stranci – rekao nam je Zadarnin Angelo Žilić, član Domovinskog pokreta i vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Ostane li ova odluka stranke na snazi, Domovinski pokret ostaje bez vijećnika u Županijskoj skupštini u Zadru (bila su dvojica), jer, kako je poznato, drugi vijećnik DP-a, Nenad Klarić, prešao je HSP AS i podržao HDZ-ovu većinu u Skupštini.

Konsternirani Angelo Žilić kaže nam, međutim, da Županijska skupština neće ostati bez člana DP-a, jer da mu „ne pada pamet“ tako se povući, bez žalbe, bez borbe i bez suvisle procedure u kojoj, smatra Žilić, samo istina može pobijediti.

U odluci piše da se iz članstva isključujete „zbog narušavanja ugleda stranke.“ Što ste točno napravili da ste DP-u narušili ugled?

-Ponavljam da nemam nikakvu ideju o čemu se radi. Nešto se unutar stranke događa, jer su na isti način izbačeni i Zadranka Ana Bubić, te Hrvoje Puča iz Šibenika. Planiramo na konferenciji za novinare općirnije progovoriti o stanju u stranci – kazao je Angelo Žilić.

Kažete da ste „izbačeni na isti način“; o kakvom se načinu radi?

-To je pravo pitanje i posebna priča. Ispisani papir o tome da smo izbačeni je, fotografiran, „kolao“ među članovima Domovinskog pokreta, pa je tako došao i do mene. Možete misliti kako sam se šokirao kad sam dobio tu poruku. U svakom slučaju, ide moja žalba, iako ništa službeno još nisam dobio. Ne može se na takav način izbacivati ljude, i to bez razloga – kazao je Žilić.

Donosimo i faksimil odluke o isključenju Angela Žilića iz Domovinskog pokreta, odluku je potpisao glavni tajnik DP-a Daniel Spajić.

image
Odluka o isključenju
05. svibanj 2024 11:00