StoryEditorOCM
4 kantunaBAUŠTELA U SEZONI

Nema mira u Ulici Kraljice mira na Stanovima. „Nakon tri godine radova Pfeiffer nam je ponovno počeo raskopavati cestu! Jesu li oni normalni?”

Piše I. N.
10. srpnja 2024. - 22:16

- Tri godine nam mira ne daju! Tri godine su nam živce uništili! I sad, kada je počela sezona, opet su krenuli raskopavati cestu!? Pa što oni misle, da smo mi svi ludi i ne znamo što se tu radi?! Je li to pranje novaca? Je li to kriminal? Ili posao za državnu inspekciju? Ovi očito ne znaju svoj posao! Sramota! Stvarno sramota! – nazvala nas je ljutita gospođa iz Stanova gdje su radnici tvrtke Pfeiffer, glavnog izvođača radova na projektu aglomeracije u tom dijelu Zadra, ponovno počeli raskopavati cestu u Ulici Kraljice mira.

- Ne samo što su počeli s radovima, odnosno bušenjem nekih rupetina, nego su nam rekli da bi idućih mjesec dana mogli imati problema s urednom opskrbom vode! Hej!? Pa jesu li oni stvarno normalni! Sredina je srpnja, sezona, mi imamo turiste, a oni kreću s radovima? A zabrana radova u sezoni?! Nekima je stvarno sve dozvoljeno, samo se nas, koji sve to plaćamo, ništa ne pita! Od nas prave magarce! Sramota jedna! A što bi bilo da nam gradonačelnik nije iz Stanova... – frustrirana je naša sugrađanka koja u svome gnjevu, tvrdi, ima podršku susjeda. Svi su ostali zatečeni kad su ovih dana radnici ponovno počeli kopati rupe po naselju.

Što se događa na Stanovima, pitali smo Antu Josipa Šikića, novog-starog direktora Odvodnje, koji je na tom mjestu zamijenio Grgu Peronju.

- Razumijem nezadovoljstvo građana, ali radovi se moraju napraviti. Na tom dijelu Stanova, u Ulici Kraljice mira, predviđeno je čvorište za vodu. Zato su ponovno počeli radovi. Kad se čvorište riješi, krenut ćemo s polaganjem asfalta – kaže direktor Odvodnje uz objašnjenje kao su prijašnjih godina na toj lokaciji u sklopu aglomeracije izvođeni radovi na kanalizacijskom sustavu, a vodovodni se nije radio. Sada je on došao na red.

- Dok se radila nova kanalizacija nije se mogla raditi voda. Sada to možemo. Koliko će radovi trajati stvarno ne znam. U četvrtak imamo zakazanu koordinaciju s izvođačima i nadzorom pa ćemo vidjeti što oni kažu.

Zanimalo nas je kako to da se radovi na aglomeraciji u Stanovima mogu izvoditi nakon 1. srpnja, odnosno stupanja na  snagu zabrane izvođenja radova tijekom turističke sezone, s obzirom na to da je ista zabrana primjenjuje na aglomeraciju koja se izvodi prema Kožinu i Petrčanima.

- Aglomeracija na Stanovima nije pod zabranom izvođenja radova jer se nalazi iznad ”crte”, odnosno granice unutar koje je obavezna zabrana radova tijekom turističke sezone – kazao nam je direktor Šikić.

25. srpanj 2024 01:34