StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKI KULTURNI DRAGULJ SPREMAN ZA OTVORENJE 10. VELJAČE

Nema te izložbe i koncerta koji se ne mogu prirediti u Kneževoj palači

Piše P.O.
18. siječnja 2017. - 20:40
palaca

Kneževa palača je spremna za najveće kulturne izazove, a njena obnova ne predstavlja samo dobitak za zadarsku nego i za cijelu hrvatsku kulturnu scenu, izjavio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta najavljujući da će rekonstruirano zdanje biti svečano otvoreno 10. veljače i to uz bogat desetodnevni program s radionicama, koncertima i izložbama. U gradskoj upravi su najavili i gostovanje nekih svjetskih imena, ali će svi detalji biti poznati tek koncem mjeseca.

- Kneževa palača je sada zadarski kulturni dragulj! Nema te izložbe u svijetu koja se u njoj ne može organizirati, a zadovoljava i sve najviše produkcijske standarde kada je riječ o koncertima, rekao je Kalmeta podsjećajući da je Kneževa palača, kao jedan od deset takvih projekata u Hrvatskoj, obnovljena nepovratnim sredstvima iz strukturnih fondova, pa je u njenu obnovu iz gradskog proračuna utrošeno šest milijuna kuna.

Unatoč svim problemima i odustajanju prvog izvođača radova, objekt je završen na vrijeme i ispod prvotno ugovorene cijene, rekao je Kalmeta.

19. travanj 2024 18:04