StoryEditorOCM
4 kantunaO ZAHTJEVU S VIRA ZA PONIŠTENJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE BENZINSKOJ PUMPI OGLASILA SE I ZADARSKA ŽUPANIJA:

"Neprihvatljivi su medijski pritisci i prijetnje načelnika Kapovića!"

14. veljače 2018. - 19:17
benzinska_vir1-071217

Nakon što je nadzor Ministarstva graditeljstva utvrdio nezakonitosti u izdavanju građevinske dozvole za gradnju benzinske pumpe na Viru, Općina i njen načelnik Kristijan Kapović od nadležnog upravnog odjela Zadarske županije očekuju poništenje građevinske dozvole do 16. veljače. Ako dozvola dotad ne bude poništena, Virani najavljuju kaznene prijave za zataškavanje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, te tužbu s odštetnim zahtjevom od 30 milijuna kuna.

Iz Zadarske županije smo dobili komentar u kojemu se Kapovića optužuje za medijski pritisak, ali i prijetnje.

- Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove zaprimio je nalaz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja vezan uz predmet izdavanja građevinske dozvole investitora "Tri Bartola" za pumpnu stanicu na Viru. Upravni odjel razmatra navode iskazane u spomenutom nalazu i postupit će po upravnoj praksi budući da je predmet građevinske kao i lokacijske dozvole za rekonstrukciju ceste koja se dovodi u vezu s izdanom građevinskom dozvolom još uvijek u postupku na upravnom sudu. Neprihvatljiv je medijski i drugi pritisak od strane načelnika općine Vir koji nije u skladu s demokratskim standardima društva i šteti prijateljskom investicijskom okruženju i gospodarskom razvitku našeg područja. Njegovi pritisci i prijetnje počeli su i prije podnošenja zahtjeva za izdavanje predmetne građevinske dozvole. Što se tiče stegovnog postupka, o tome je donesen zaključak još u prosincu 2017. godine i dio je osobnog očevidnika kadrovske službe Zadarske županije te se podaci iz njega ne smiju davati u javnost jer predstavljaju profesionalnu tajnu, kažu iz Zadarske županije.

Načelnik Kristijan Kapović je u "slučaju benzinske pumpe" već bio suočen s optužbama iz Županije za prijetnje i neprimjeren medijski pritisak. Ako su naša inzistiranja na zakonitom izdavanju građevinske dozvole i sankcioniranju svih sudionika ovog bezakonja i kriminala, u Zadarskoj županiji doživljena kao prijetnje i medijski pritisci, onda se očito radi o vrlo neobičnom shvaćanju pravne države, izjavio je tada načelnik Kapović.

24. travanj 2024 00:16