StoryEditorOCM
4 kantunaVELIKA FOTOGALERIJA

Nevenka Marinović izabrana za predsjednicu ŽS, a tome je prethodila rasprava je li u masonima ili zmajevima? Spominjali se i idioti, čobani, majke...

Piše Ana Vučetić Škrbić
3. ožujka 2020. - 17:34

Sa 26 glasova za i 11 protiv, Nevenka Marinović izabrana je za novu predsjednicu Županijske skupštine i to nakon što je ostavku na tu funkciju dao dosadašnji predsjednik Željko Lončar. Osim njezine stranke HDZ-a, koja ju je i predložila na to mjesto, Marinović su potporu dali članovi stranke Milana Bandića Drago Čulina, Mladen Meštrović i Ksenija Gregov te "Hasanbegovićev" Stipe Bjeliš. Protiv njezinog imenovanja bili su oporbeni vijećnici kluba SDP-a, čija je predsjednica Renata Sabljar Dračevac tražila raspuštanje skupštine koja se pretvorila u curkus, i Akcije mladih. Njihov član Marko Pupić Bakrač poveo je raspravu o tome je li Nevenka Marinović masonka i može li, kao takva, biti nova predsjednica skupštine.

- Ona je Zmajica od Ravnih kotara i pripada Braći hrvatskog zmaja koja je masonska udruga, u kojoj piju vino pomiješano s pepelom iz kaleža, a vodi ga veliki meštar i meštarski zbor. Kao masonka ima tajne obrede i kao takva nije pogodna za predsjednicu Skupštine. I Plenković je smijenio državnog odvjetnika jer je mason i jer je javno nespojivo s tajnim društvima - kazao je Pupić Bakrač. Raspravu je na višu razinu podigao Darko Pedić iz HRAST-a koji je s govornice Županijske skupštine rekao kako mu se telefonski prijetilo ako podrži masonku jer je on “čovjek od Crkve”. Koja je, dakako, nespojiva s masonima.

- Nakon toga, ja sam zvao svećenike koje poznajem i oni su mi rekli “Darko, slobodno podrži Nevenku. Ona nije u masonima nego u zmajevima, a oni štite crkvu. Čak im je i zaštitnik Sveti Juraj koji je ubio zmaja”. Zato podržavam gospođu Marinović - kazao je Pedić koji se požalio i kako mu je dostavljena snimka na kojoj “Marko Pupić Bakrač govori kako je on kreten”. Ovoj živopisnoj raspravi prethodio je i jednako takav aktualni sat na kojemu nije falilo međusobnog vrijeđanja, pogrdnih riječi i cirkusa.

Počelo je govorom Ante Rubeše iz Akcije mladih koji je svoje obraćanje HDZ-ovoj Melaniji Ražov Radas započeo riječima “poštovani idioti, pošto je predsjednik gol...” dok je na sebi imao majicu s likom Željka Lončara ispod kojega je pisalo “suspregnut”. Pokušao ga je prekinuti Dalibor Barešić, nakon čega je uslijedila verbalna paljba s obje strane.

- Što ti hoćeš? Viriš iz šupka HDZ-u, čobane jedan, sram te bilo - kazao je Pupić Bakrač Barešiću.

- Šuti konjokradico - odgovorio mu je Barešić, nakon čega je krenula nova salva uvreda gdje su se spominjale i majke, zbog čega su vijećnici SDP-a izašli iz vijećnice. Rubeša je nastavio sa svojim izlaganjem.

- Odlučio sam istražiti koja je to razina o kojoj mi docira gospođa Melanija i zašto ja to nikad neću moći dostići. Naišao sam na svakakva čuda pa se pitam da se možda žena nije šalila. Samo na prvoj razini naišao sam na tipa koji je zatočio svoju ljubavnicu, zatim tipa koji je nosio torbu s ukradenim novcima od naroda i tipa kojem je rođak od žene ratni profiter poklonio 1% Marine Dalmacija kako bi se mogao hvaliti u partiji da je i on nešto ukrao, nešto slično kao i ovaj iz APN-a što je sam sebi namjestio stan, zatim alkoholičara koji bi se trebao baviti sa žrtvama alkoholizma i obiteljskog nasilnika koji bi trebao skrbiti o žrtvama obiteljskog nasilja, zatim tipa koji je 90. skidao hrvatsku zastavu da bi danas odlučivao tko je veći Hrvat, te maestra koji je orkestrirao najvećom pljačkom u nas Hrvata, onoj s autoputa - nabrajao je Rubeša koji je iznio slučaj medicinske sestre koja mu se požalila na mobing u Domu zdravlja i to nakon što su joj ravnateljica Renata Bek i predsjednica UV Melanija Ražov Radas odbile isplatiti putne troškove za seminar u Zagrebu gdje se prijavila kako bi dovela banku majčinog mlijeka u Zadarsku županiju.

- Klasični mobing u režiji HDZ-ovih aparatčika. Nakon vaše odluke ova vrijedna žena je pokrenula postupak za odlazak u mirovinu iz tvrtke kojoj je ostavila 30 godina svog života. Sa suzama u očima mi je rekla da ste razlog tome vi i Renata Bek. I ne samo to. Nakon što je predala papire za mirovinu, odučila se radi vaše vlasti i trajno odseliti iz Hrvatske u svojoj šezdeset i nekoj - kazao je Rubeša s govornice.
 

Barešić napao obitelj Pupić-Bakrača

Za vrijeme aktualnog sata, Dalibor Barešić iz Nezavisnih za Hrvatsku ponovno je podigao buru govoreći o tome kako je “sve bilo dobro dok je supruga jednog opozicijskog vijećnika bila direktorica aerodroma i kada mu je sin u zadarskoj bolnici dobio specijalizaciju iz maksilofascijalne kirurgije, a snaha iz oftalmolofije”. Aludirao je time na Marka Pupića Bakrača u čiju je obranu stao Ante Rubeša i zaradio opomenu.

- Odmah ovo prekinite! Ovo je vrijeđanje nečije obitelji - rekao je Rubeša predsjedavajućoj Snježani Jurinić.

- Vijećnik za ovo govornicom može govoriti što hoće. To ide na njegovu dušu. Kako smo odgajani, tako se i prezentiramo - odgovorila mu je. Nakon toga, za govornicu je izašao Marko Pupić Bakrač.

- Moju ženu i djecu stalno se napada od strane HDZ-a, još od vremena Rena Sinovčića. Samo ću reći da nitko od moje obitelji nikad nije bio u HDZ-u niti su moji roditelji bili u partiji - kazao je.

Bolnica spremna za koronavirus

- Zadarska bolnica spremna je za svaki potencijalni slučaj korona virusa. Činimo sve što je potrebno, u stalnom smo kontaktu sa stručnim službama. Do sada smo imali dvije lažne uzbune, ali to podizanje panike nikome ne koristi - kazao je župan Božidar Longin odgovarajući na pitanje vijećnika Drage Čuline o tome što je poduzeto za slučaj potencijalne pandemije.

Prodaja stare zgrade Poliklinike

- Stara zgrada Poliklinike je otišla u vjetar. Kao narkomani rasprodajete obiteljsko srebro kako bi zadovoljili apetite vlastite partije. Počela je i rasprodaja pomorskog dobra za privatne zgrade, to nam niti jedan od okupatora u povijesti nije napravio. A vi nam pred očima otimate jedino što vaša stranka HDZ nije uništila - kazala je na aktualnom satu vijećnica Akcije mladih Marjana Botić. Župan joj je odgovorio kako je u toj pričli sve transparentno i kako sav novac od prodaje poliklinike odlazi u unaprijeđenje zdravstvene usluge.

 

 

20. travanj 2024 06:43