StoryEditorOCM
4 kantunaIDU PO POBJEDU

Nikola Grmoja u Zadru posjetio volontere koji prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma: "Vidjet ćete kako se priča vladajućih mijenja..."

Piše I. Ivanac
13. prosinca 2021. - 13:06

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je posjetio volontere koji u Zadru prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma kojim bi se regulirao rad Nacionalnog stožera i ukinule COVID potvrde. 

- Izloženi smo različitim spinovima: Vlada ima spin da smo antivakseri, ljudi koji ne žele prihvatiti niti razum niti znanstvene činjenice. Upravo suprotno, mi smo se aktivirali kako bismo obranili razum u ovoj teškoj situaciji i kako bismo obranili i znanost u struku koja je kompromitirana lošim odlukama Stožera. S duge strane imamo spinove koji kažu da ćemo mi nešto legalizirati. Dragi ljudi, sve vam je već legalizirano jer je Ustavni sud dao Vladi da bira kojim će se člankom Ustava koristiti o ograničavanju ljudskih prava i sloboda, članak 16. ili članak 17., kazao je Grmoja dodajući kako  je svjestan da virus može biti opasan za određen dio populacije, ali i kako za veliki dio populacije to nije opasna bolest.

- Naši životi se ne sastoje samo od toga da budemo u strahu od virusa nego da uvažimo sve segmente života. Mladi najviše pate u ovoj pandemiji i imat će ozbiljne psihološke posljedice nakon nje, ali i ostatak građanstva. postavljamo pitanje i kako će ovo financijski utjecati na nas sve, ne umire se samo od korone. Što je s onima koji imaju druge dijagnoze, oni su u ovome potpuno zanemareni. Ovaj stožer se u potpunosti kompromitirao jer su se družili u izbornim slavljima, na Pelješkom mostu... a kada treba terorizirati građane tada s uvode mjere i to selektivno i diskriminatorno, kazao je Grmoja dodajući kako Stožer treba ukinuti.

- To će omogućiti ovaj referendum, baš kao što će omogućiti i ukidanje covid potvrda i povratak demokracije u Hrvatsku, istaknuo je ne otkrivajući koliko je zasada prikupljeno potpisa. 

- Imamo fantastične rezultate s obzirom kakvo smo vrijeme imali posljednjih dana i još jednom pozivam naše volontere diljem Hrvatske da "stisnu" koliko je god moguće zadnjih šest dana i ako nastavimo ovim tempom, odnijet ćemo pobjedu, rekao je Grmoja koji je i komentirao i prozivanje kolege Zvonimira Troskota koji je na svom Facebook profilu objavio fotografiju djeteta uz štand na kojem se prikupljaju potpisi. 

- Objavio je fotografiju djeteta kojem je prikriveno lice i to uz dozvolu roditelja. Kada Pfizer snima reklame u kojima promovira snimanje djece ili kada naši imunolozi zahtijevaju cijepljenje djece od bolesti koja je za njih potpuno neopasna, naravno govorimo o zdravoj djeci ne o onima koji su imunokompromitirani, nitko ne postavlja nikakva pitanja. Moja djevojčica je bila s nama cijelo vrijeme dok sam ja imao koronu, nikakve posljedice nije imala. Koliko je to djece, koja su zdrava imalo posljedice?, upitao je Grmoja pa kazao kako će se priča vladajućih kada dođu s dovoljnim brojem prikupljenih potpisa - promijeniti. 

- Uostalom, za nevjerne Tome, dovoljno je da pogledaju nastupe premijera Plenkovića zadnja tri dana, njegovu nervozu, mimiku... sve će vam biti jasno. Mi lagano idemo po pobjedu, zaključuje. 

17. travanj 2024 04:36