StoryEditorOCM
4 kantunaPOLICIJA PRIVELA PREPRODAVAČA KOKAINA IZ BIBINJA

Nitko nije znao da F.L. (27) iz Bibinja i A.K. (29) iz Biograda dilaju kokain, iako su visoko o narko miljeu. Evo kome su ga i kako prodavali...

9. kolovoza 2019. - 18:23
zapljena_droge4-240713___

Nakon što su prošlog tjedna uhitili četvoricu dilera kokaina s područja od Biograda do Bibinja, pripadnici odjela kriminaliteta droga zadarske policije u petak su priveli i 27-godišnjeg F.L. iz Bibinja.

OTVORILI DUĆAN "BILOG" Razbijeni dileri kokaina - trojica su iz Biograda, jedan s benkovačkog područja, više od 70 puta prodali su drogu...

Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droge 27-godišnjak se sumnjiči da je tijekom svibnja i lipnja u 16 navrata prodao kokain u vrijednosti 24 tisuće kuna i to 49-godišnjem N.K. iz Turnja u pet navrata za 12,5 tisuća kuna, 40-godišnjem D.K. iz Biograda u devet navrata za 9000 kuna te 31-godišnjem J.B. iz Polače za 2,5 tisuće kuna.

Prilikom uhićenja kod F.L. je pronađeno 8000 kuna i 1180 eura za koje se sumnja da je pribavio prodajom kokaina. U sklopu kriminalističke istrage policija je uhitila i 33-godišnjaka iz Turnja. Ostala četvorica dilera prošlog su tjedna privedena pritvorskom nadzorniku, a 29-godišnjem A.K. iz Biograda je određen istražni zatvor. Nakon što je ispitan kod suca istrage F.L. je pušen da se brani sa slobode, iako je prethodno bio osuđivan za protupravnu naplatu.

Šef zadarskog krima Bore Mršić istaknu je da A.K. iz Biograda i F.L. iz Bibinja spadaju u red istaknutih preprodavača kokaina na području PU zadarske. Preprodaju su obavljali na različitim lokacijama, svaki put na drugom mjestu. Kupci i prodavači su se dobro poznavali, istaknuo je Mršić, a dileri nisu bili naširoko poznati da se time bave.

Za njih se znalo samo u užem krugu preprodavača i jedino je u tim skupinama bilo moguće nabaviti drogu. Zanimljivo je i da obojica dosad nisu bili prijavljivana za kaznena djela vezane uz drogu, iako navodno imaju visoki ugled u narko miljeu. Tijekom kriminalističke obrade otkriveno je da su povezani s krim miljeom u Zadru, Zagrebu i Splitu. U akcije je zaplijenjena manja količina droge oduzete od kupaca koji su pritom i prekršajno sankcionirani.

25. travanj 2024 23:05