StoryEditorOCM
4 kantunaŽDO ODBACIO PRIJAVU

Novi sudski sporovi: Igor Musap i Željko Žilavec tuže Pupić Bakrača, Rubešu i Enija zbog klevete. "Jedva čekamo! Musapu bi bilo bolje da vrati kredit HBOR-u.."

Piše P.O.
28. listopada 2022. - 21:00

Zadarski ŽDO je prije nekoliko dana potvrdio da su izvršeni izvidi oko nezakonitosti u poslovanju KK Zadra te kako „nije utvrđena osnovana sumnja na učin kaznenih djela tadašnjeg direktora Željka Žilaveca koja se progone po službenoj dužnosti”. Ali, taj odbačaj prijave sada će izazvati – nove prijave!

Željko Žilavec, bivši direktor KK Zadra, koji je po prijavi oštetio Klub zbog preplaćenog iznosa za smještaj igrača u hotelu „ZaDar” i vlasnik tog hotela Igor Musap najavljuju da će podnijeti tužbe za klevetu i izgubljenu dobit protiv Marka Pupića Bakrača, Ante Rubeše i Enija Meštrovića.

-Ništa drugo nisam ni očekivao nego odbačaj, sve je tu čisto i legalno. Konstrukcija „optužnice” Marka Pupića Bakrača, Ante Rubeša i Enio Meštrović je politička igra protiv mene, odnosno HDZ-a. Pokušali su napakirati izvlačenje novca na račun neizvršenih usluga. Sve je to dobro opisao Tomislav Horvat navodeći kako su ga nagovarali da piše laži i klevete na moj račun i na račun Željka Žilavca i KK. Sve je završeni, a kada se dokazalo da nije bilo nikakvih kaznenih djela glava „braće Dalton”, Marko Pupić Bakrač ponovno iz očaja kleveće i izjavljuje da sam ja šef policiji, narkodiler i konzument narkotika. Uz već pripremljene tužbe za za klevete i laži, ali i za izgubljenu dobit jer su okaljali moj hotel, daje mi materijal za traženje još veće odštete. Moja djeca i obitelj su prošli agoniju dok je on javno iznosio laži. U posjedu sam SMS poruke u kojoj piše da se sve to radi jer je moj prijatelj Bore Mršić, najbolji načelnik krim policije ikada, „ušao” u kuću Marka Pupića Bakrača. Lažno me optužujući za drogu, vjerojatno me zamijenio sa svojim stranačkim kolegom Antom Rubešom, uhićenim s gotovo kilogram narkotika, kaže Igor Musap.

-Pupić Bakrač cijeli život živi na državnim jaslama, snima videa u radno vrijeme, a baš me zanima radi li to u radno vrijeme ili je na godišnjem ili bolovanju. On je licemjerni populist koji se osve4ćuje svima koji su mu na putu i glumi Robin Hooda, a u biti bi trebao objasniti odakle državnom inspektoru sve one nekretnine. A postoje i svjedoci: dolazio je u „Adriju” u kontrolu kao ribarski inspektor, ribu nije ni vidio, ali je kući odlazio s brdom konzervi! Dakle, ni kao inspektor ne radi dobro. Pozivam MPB i njegovog pulena Rubešu na snimanje testiranja na sve droge, da se vidi tko je na čemu. MPB se bavi prozivanjem i optužuje, a što je on to dobroga uradio za Zadar kao gradski vijećnik, osim što je sa svojim klaunovima zaustavio sve projekte Grada i gradonačelnika Branka Dukića, zaključuje Igor Musap.

I bivši direktor KK Zadra Željko Žilavec, kojega je novi Nadzorni odbor Kluba smijenio usred mandata, također najavljuje tužbu, ali ne specificira tko će tom tužbom biti obuhvaćen:

-Pokazalo se da je afera isforsirana radi moje smjene, za što nije bilo ni jednog razloga u rezultatima, financijama i vođenju KK Zadra. Svi elementi poslovanja su bili pozitivni, ali je trebalo inscenirati moju smjenu i staviti „svoje ljude”. Sad se pokazalo da je to bio igrokaz koji je meni i mojoj obitelji, ali i Klubu nanio ogromnu štetu, nanijeli su mi veliku štetu i u privatnom i u poslovnom životu, jer su mi otkaz dali bez ikakvog obrazloženja i od tada sam bez posla iako mi je mandat trebao trajati još 2,5 godine. Za takve optužbe netko mora odgovarati, kaže Žilavec koji će također pripremiti tužbu.

MARKO PUPIĆ BAKRAČ: „Tužit će me? Dobro došli su, radujem se...”

-Tužit će me? Dobro došli, jako se tome radujem! Meni to nije problem nego šansa da javnosti ukažem što se događa i što je prava istina. Mi smo kao županijski i gradski vijećnici branili interese KK Zadra, a sada se po tko zna koji put pokazuje da DORH i policija u Zadru štite kriminalce pod kapom HDZ-a. Iz toga protiv koga DORH diže, a protiv koga odbacuje optužnice dovoljno govori o stanju u Zadru. Žalosno je da glasnogovornik DORH-a, policije, HDZ-a, Kalmete i Dukića postaje osoba s debelim kriminalnim dosjeom i da takva osoba hvali njihov rad. Tako mi postajemo meta policije i tužitelja, a kriminalce se amnestira jer su pod političkom zaštitom. Svuda se hapsi, samo u Zadru ne iako se ovdje odvija najveći kriminal. Musap mene proziva za imovinu?! Moju imovinu su pročešljali poreznici, a ja ću pitati HBOR zbog čega ne ide u prisilnu naplatu Musapovog kredita, dobivenog uz političke veze, za koji nije plaćena ni jedna rata. Bolje bi mu bilo da vrati kredit, izjavio nam je Marko Pupić Bakrač.

ANTE RUBEŠA: „Čast mi je što me takvi tuže i prozivaju!"

-Vrlo rado ću doći na sud i objasniti što sam mislio s objavom klupskih računa. Nije mi jasno kako to nije kazneno djelo, i dalje smatram da je to, u najmanju ruku, nesavjesno poslovanje, jer smo ove godine za smještaj igrača platili 50 puta manji iznos! Izjave Žilaveca su redikulozne, pa čovjek je s klupskog računa ovrhom pokupio 90 od 100.000 kuna svoje otpremnine. Musapa nisam ni spominjao niti me zanima, a on me dovodi u kontekst nekakvog kaznenog djela i za to ću ga tužiti. Po onoj „važno je tko, a ne što govori”, neka građani Zadra sami odluče tko je u ovoj priči iskren i pošten, mi ili nekakav Igor Musap za kojeg Zadrani znaju čime se bavi. Meni je čast što nas takvi prozivaju, kaže Ante Rubeša.

09. svibanj 2024 04:41