StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: LJETNA PATROLA ZADARSKIH KUPALIŠTA

Obišli smo Diklo, zabave sigurno neće nedostajati

Piše Ana Franić
26. srpnja 2017. - 00:05
diklo3-250717

Kupalište Diklo proteže se duž Krešimirove obale, na potezu od Coctail bara Mango pa sve do Restorana Taverna, nekih kilometar i pol. Prvi problem s kojim se surećemo je parking, kojeg je veoma teško pronaći jer nema adekvatnih parkirališta pa se ljudi snalaze na sve načine. Za one koji žele izbjeći uzaludno traženje mjesta za svoje limene ljubimce, na raspolaganju im je gradski autobus, a stanice su tik uz plažu.

Na početku betonskog mula – odmah nakon prvih vezova za kaiće - dočekala nas je mala rampa koja zabranjuje prolaz automobila na samu plažu čime je kupačima osigurano bezbrižan boravak na plaži. Duž cijelog poteza, sve do Taverne, betonsku rivu presijecaju male šljunčane plažice koje se povezuju s mulovima.

Čistoća plaže i mora je uistinu dobra, a borovina koja se proteže uz plažu pruža prirodni hlad. Oni koji žele ležaljke taj gušt će platiti 20 kuna za cjelodnevni najam. Za djecu je napravljen i mali parkić s ljuljačkama i toboganom kako bi mogli malo predahnuti od kupanja.

Što se tiče ulaska u more, kupači mogu birati između više načina. Na šljunčanim plažicama ulaze bez problema, a možete i skočiti s mula ili pak koristiti skale od nehrđajućeg čelika koje se nalaze svakih 50-ak metara duž betoniranog dijela. U plićaku su mala kamenja i šljunak, a njihova veličina se povećava proporcionalno s s dubinom.

Uz obalu su postavljene drvene klupe i adekvatni koševi za smeće. Za one koji ne vole sol na svom tijelu na raspolaganju su besplatni tuševi kao i kabine za presvlačenje.

Na plaži vam zasigurno neće nedostajati zabavnih i ugostiteljskih sadržaja. Svako malo imate kafiće, restorane, pekare, štand sa sladoledima ili za one željne slatkoga, štand s palačinkama.

Dobra je ponuda sdržaja i na moru. Ako se želite zabaviti i iskusiti malo adrenalina, možete birati između raznih aktivnosti. Desetominutno skijanje na moru košta 250 kuna, najam pedaline pola sata iznosi 50 kuna, a sat vremena je 80 kuna. Cijena najma skutera za vožnju od 15 minuta iznosi 300 kuna, pola sata je 500 kuna, a sat vremena 900 kuna. Na raspolaganju su vam i banana i na kolut koje vuče gliser, a po osobi taj gušt košta 100 kuna.

Za one koji se žele baš do kraja opustiti mogu dobiti masažu u šatoru na plaži, a cijena se kreću od 130 do 230 kuna, ovisno o minutaži i tipu masaže.

Spasioca na plaži nema, nema rampi ni drugih prilagodbi za osobe s invaliditetom, a kućni ljubimci na ovoj, kao i na svim ostalima kupalištima u Zadru, nisu dozvoljeni, što je jasno istaknuto postavljenom tablom.

OCJENE
UREĐENOST PLAŽE 8
ZABAVNI SADRŽAJI 9
UGOSTITELJSKI SADRŽAJI 8
ČISTOĆA PLAŽE 7,5
PRISTUP MORU 5
PARKING 1
SIGURNOST 0
PRILAGOĐENOST INVALIDNIM OSOBAMA 0
KUĆNI LJUBIMCI 0
10. svibanj 2024 03:50