StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON TRAGEDIJE

Obitelj 20-godišnjeg Irca umjesto cvijeća predlaže donacije Zakladi ‘Kevin Bell‘: "Seán će zauvijek biti voljen... roditelji su slomljeni..."

Piše B.S.
13. srpnja 2022. - 17:07

Obitelj 20-godišnjeg Irca Seana Brogana,koji je poginuo u ranim jutarnjim satima u četvrtak nakon pada sa zidina u Perivoju kraljice Jelene Madijevke u Zadru, predložila je da se umjesto cvijeća, ukoliko to netko želi, donacije upute Zakladi za reparatriciju 'Kevin Bell'.

Zakladu su osnovali roditelji 26-godišnjeg mladića iz Newryja Kevina Bella, koji je poginuo u sudaru u New Yorku 2013. godine, prenosi Irish news.

Kampanja prikupljanja sredstava za pomoć u vraćanju tijela 26-godišnjaka u domovinu započela je nakon njegove smrti, a nakon što je prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno, njegovi roditelji, Colin i Eithne Bell odlučili su iskoristiti dodatna sredstva za pomoć drugim obiteljima suočavajući se s boli i troškovima vraćanja preminulih voljenih kući u Irsku.

- Voljeni sin Úne i Paula, obožavani brat Jess i voljeni unuk Lucy i pokojnog Patricka, Franka i Nuale. Seán će zauvijek biti voljen i jako će nedostajati njegovim roditeljima slomljenog srca, sestra, baka, tetke, ujaci, rođaci, šira obitelj, susjedi, njegov široki krug prijatelja i njegov četveronožni prijatelj Blue- stoji u obavijesti o smrti mladog Seana Brogana.

image

Sean Brogan

/Slobodna Dalmacija

 

Od osnivanja dobrotvorne organizacije 'Kevin Bell', pomogla je gotovo 1300 irskih obitelji pokrivajući troškove repatrijacije. Zaklada pomaže između 15 i 20 obitelji mjesečno, koje se suočavaju s troškovima do 12.000 funti za prijevoz posmrtnih ostataka svojih najmilijih.

Mladić iz Tall Treesa kobnu je večer proveo u noćnom klubu "Ledana", a pao je na mjestu gdje nema zaštitne ograde sa zida visokog desetak metara, Sean je bio talentirani nogometaš koji je od djetinjstva igrao za FC Rathcoole.

 

 

19. travanj 2024 21:29